Nieuws

Nederland matig uit startblokken op ELTK

De Nederlandse teams zijn dinsdag niet zo sterk begonnen op het Europees Landen Team Kampioenschap. Bijna alle teams bivakkeren in de onderste regionen, alleen de girls hadden een goede dag. Zij staan vierde.
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

Op de eerste twee dagen van het ELTK dat dinsdag begonnen is wordt er strokeplay gespeeld, van de scores van de zes teamleden mag de slechtste score beide dagen worden geschrapt. De beste acht teams na twee dagen strokeplay komen in de eerste flight van het matchplay-gedeelte. De nummer 1 na twee dagen strokeplay speelt in de eerste ronde matchplay tegen de nummer 8, nummer 2  tegen nummer 7 etc. Hieruit komen uiteindelijk twee finalisten naar voren, die landen spelen op de slotdag om het goud. 

Mannen

Het mannenteam heeft de hoge verwachtingen die bondscoach Maarten Lafeber aangaf te hebben op dag 1 nog niet kunnen inlossen. In Zweden zijn zij redelijk begonnen aan de jacht op hun eerste Europese titel. Na 18 holes zijn de mannen van coaches Taco Remkes en Hayo Bensdorp met een score van +9 nog net terug te vinden in de top-10. Dario Antonisse liet van het zestal de beste score noteren. De nationaal kampioen strokeplay was de enige landgenoot die onder par dook met zijn drie birdies en twee bogeys: -1. De morgen goed te maken achterstand is goed te overzien, nummer 8 Oostenrijk staat namelijk maar één slag voor op Nederland. 

Leaderboard

Nederland: Bob Geurts, Dario Antonisse, Jerry Ji, Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar en Nordin van Tilburg

Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Boys

Voor de relatief onervaren Nederlandse boys zal het morgen nog een stuk lastiger worden om zich nog te plaatsen voor de eerste flight in het matchplay-gedeelte. Het team bestaande uit Benjamin Reuter, Bob van der Voort, Nevill Ruiter, Nick Slobbe, Ricardo Veldman en Rick Hessing is na 18 holes terug te vinden op plaats 12 van de 16 deelnemende landen. Veldman kende nog de beste dag van allemaal. Na een ronde met twee birdies en drie bogeys tekende hij voor een 72 (+1). De 82 (+11) van de 17-jarige Van der Voort telt niet mee.

Leaderboard

Nederland: Benjamin Reuter, Bob van der Voort, Nevill Ruiter, Nick Slobbe, Ricardo Veldman en Rick Hessing.

Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Dames

Het damesteam, gecoacht door Niels Kraaij en Tim Nijenhuis, lijkt niet te gaan stunten op Sardinië. Het team is noodgedwongen aangevuld met een paar meisjes uit de B-selectie en dat lijkt zich te vertalen in de scores. Na één ronde zijn zij terug te vinden op de 17de plaats met een score van +10, op geruime afstand van koploper en gastland Italië dat ruim aan de leiding gaat op -17. Romy Meekers en Zhen Bontan vormen met hun ervaring het hart van het damesteam en zij hadden dan ook de beste rondes op dinsdag. Beiden gingen rond in 72 slagen rond, wat gelijk staat aan het baangemiddelde. Rosanne Boere had van de zes landgenoten de minste dag en haar 77 (+5) werd dan ook geschrapt.

Leaderboard

Nederland: Charlotte Roodenburg, Daphne van Son, Noa van Beek, Romy Meekers, Rosanne Boere en Zhen Bontan.

Coaches: Niels Kraaij en Tim Nijenhuis

Girls

De bondscoach gaf aan bij de girls te rekenen op de eerste flight, dat wil zeggen een plaats bij de beste 8 teams in het strokeplay-gedeelte. Na één dag lijkt dat te moeten gaan lukken. Het team staat er namelijk goed voor op de vierde plaats. Met de score van +14 lijkt de ploeg die onder leiding staat van Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar de baan aan de Spaanse oostkust goed onder controle te hebben. Met name Marloes van den Brink en Danique Stokmans kenden een goede openingsdag. Zij hielden de bogeys grotendeels van de kaart en noteerden een sterke 73 (+1). Na een ronde gespeeld te hebben lijkt er al een afsplitsing te zijn op het leaderboard. Nummer 8 Tsjechië (+18) heeft een flinke voorsprong op de tien landen daar nog onder.

Leaderboard

Nederland: Anne Sterre den Dunnen, Daniëlle Modder, Danique Stokmans, Lauren Holmey, Marloes van den Brink en Sophie Korthuijs.

Coaches: Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar.

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Jeugd Jerry Ji Amateurs