Golfbaan The Links Valley
Hole 1 van The Links Valley tegen de klok in
Beeld: Koen Suyk

Op 1 dag op 2 banen in Ermelo

27 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Gecombineerd toernooi op Links Valley en Landgoed Ullerberg

The Links Valley en Landgoed Ullerberg hebben de handen ineen geslagen en organiseren dit voorjaar een toernooi waarbij deelnemers op één dag zowel op The Links Valley als op Ullerberg spelen. Beide golfbanen zijn gelegen op Landgoed Ullerberg in de Leuvenumse bossen van Ermelo. The Links Valley, geopend in 2018, is de eerste omkeerbare 9-holes golfbaan van continentaal Europa. Landgoed Ullerberg heeft een 9-holes heidebaan uit 1923, ontworpen door Gerry del Court van Krimpen, destijds een bekende golfer en golfarchitect. Op de fairways van Ullerberg speelt men van kort gemaaide heide. De golfdag wordt georganiseerd zodat golfers op één dag kunnen kennismaken met twee totaal verschillende en unieke golfbanen. Informatie: ullerberg.nl en thelinksvalley.nl. Aanmelden: info@thelinksvalley.nl.

Meer open toernooien? Bekijk de pagina www.golf.nl/wedstrijden.

Budgetgolf Award voor Golf4All

Golfbaan Golf4All Harderwijk heeft opnieuw de Budgetgolf Award 2018 gewonnen. Dit is een onderscheiding voor de golfbaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding. De winnaar is de baan die op de website budgetgolf.nl de meeste stemmen krijgt. Golf4all won met 24% procent van de stemmen. Golfbaan De Schwinkelsche (5%) en Golfbaan het Rijk van Nijmegen (3,5%) werden respectievelijk tweede en derde. Het is de zesde keer dat Golf4all de Budgetgolf Award wint. Van de zeven keer dat de prijs werd uitgereikt, ging deze alleen in 2016 naar een andere baan, namelijk Golfbaan Hitland.

Restauratie Amsterdam Old Course

Het tijdschrift Golf Course Architecture staat stil bij de restauratie van Amsterdam Old Course, een baan die in 1935 werd aangelegd naar een ontwerp van het bureau van Colt, Alison & Morrison. Lees het artikel op golfcoursearchitecture.net.

Duurzaamheidscertificaat voor Tespelduyn

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn heeft het GEO-certificaat behaald. Dit internationale duurzaamheidscertificaat is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Golf Environment Organization (GEO). Het wordt uitgereikt aan golfbanen die op aantoonbaar duurzame wijze het onderhoud uitvoeren en specifieke aandacht geven aan natuur en milieu. 

Het certificaat is op 30 januari op het Nationaal Golf Congres in Bussum uitgereikt aan Tespelduyn-directeur Peter Duivenvoorde. 'Het certificaat geeft aan dat je op alle punten minimaal een voldoende scoort', zegt Duivenvoorde.  'Alle punten zijn dan ook echt alle punten! Je bent duurzaam en milieubewust bezig, gebruikt weinig tot geen bestrijdingsmiddelen en bent terughoudend met kunstmest.' 

Jubileum Golfbaan Landgoed Welderen

Golfbaan Landgoed Welderen in Gelderland viert dit jaar het 25-jarige jubileum en dat wordt het hele jaar door groots aangepakt. Het hele jaar op Landgoed Welderen staat volledig in het teken van het zilveren jubileum. Voor leden en niet-leden van de golfclub worden allerlei jubileum-activiteiten georganiseerd, zoals ‘Sparkling Swing’ en ‘Glansrijke Gasten'.

Greenfeespelers zijn altijd van harte welkom. Ter gelegenheid van het jubileum is de greenfee in 2019 op iedere 25ste van de maand maar 25 euro per persoon. 

Welderen heeft naast een 18-holes baan ook een 9-holes par-3 en -4 oefenbaan en een 6-holes pitch & puttbaan. Meer informatie: welderen.nl/jubileum.

Amsterdam Open voor bedrijven

Drie Amsterdamse golfbanen (Golfcentrum De Hoge Dijk, Amsterdam Old Course en Golfclub Amstelborgh) organiseren dit jaar opnieuw het Amsterdam Golf Open. Er zijn zes speeldagen en een bedrijf kan elke keer met een wisselend team meedoen. De 9-holes wedstrijden (fourball better ball) beginnen om 16 uur. 

  • Maandag 15 april Amsterdam Old Course
  • Dinsdag 14 mei Golfcentrum De Hoge Dijk
  • Donderdag 13 juni Golfclub Amstelborgh
  • Maandag 26 augustus Amsterdam Old Course
  • Dinsdag 17 september Golfcentrum De Hoge Dijk
  • Donderdag 10 oktober Golfclub Amstelborgh

Meer informatie: borchland.nl.

Vakantiekampen voor jeugdgolfers

Professional Rob Mouwen organiseert elk jaar jeugdgolfkampen. Die bestaan uit veel golf (dagelijks drie uur training) maar ook recreatie zoals een dagtocht naar de Efteling, paintballen, abseilen, high ropes beklimmen en tokkelen. In hun vrije tijd kunnen de kinderen spelen op de par-3 baan of 18-holes baan van Het Woold. Meer informatie: jeugdgolfkamp.nl.

Dit jaar is er op Het Woold voor het eerst ook een ’topsportgolfkamp’ onder de naam Only Golf. Dit kamp duurt van 29 april tot en met 3 mei. De deelnemers trainen elke dag drie uur met ondersteuning van een TrackMan, SAM puttlab en video. Er wordt gepeeld op Het Woold, Stippelberg en de Swinkelsche. In het topsportkamp is plaats voor maximaal negen spelers. Informatie: jeugdgolfkamp.nl/top-golfkamp.

Er zijn dit jaar ook weer kampen van de organisatie Dutch Kids. In deze kampen op banen als Sluispolder en The Dutch worden golf en fun gecombineerd; de kinderen leren (beter) golf in een veilige omgeving en op een leuke wijze. Informatie: dutchkidsgolf.nl/golfkampen.

Er zijn in Nederland meer professionals die golfkampen organiseren. Zoek op waarkanikgolfen.nl naar een pro in jouw regio. 

Open toernooien in Oost- en Noord-Nederland

Elk jaar wordt een reeks open toernooien georganiseerd op 18-holes banen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Het betreft toernooien voor duo's en de organisatie is in handen van Duogolf. Dit jaar wordt de Jaarcompetitie voor Duo’s voor het tiende jaar op rij gehouden. Duogolf, een non-profit instelling, organiseert ook driedaagse toernooien  in Duitsland met hotelovernachting. Jaarlijks doen er ongeveer 220 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ongeveer 45 verschillende golfclubs.

Ook op banen in het noorden van het land worden wedstrijden georganiseerd. Dat gebeurt door Pro Golf Events onder de naam Noordelijke Golf Tour.  Deze wedstrijdenreeks bestaat in 2019 zes jaar. De deelnemers strijden om een plaats in de finale, het Golftime Open dat in november in Portugal of in Spanje gespeeld wordt. Golfers met een handicap tot en met 12,0 spelen strokeplay. De stableford-categorie is voor spelers met een handicap tussen 10,0 en 22,0.

Bekijk de toernooiagenda van Duogolf en de Noordelijke Golf Tour op golf.nl/wedstrijden.

Sallandsche ontvangt GEO-certificaat

De Sallandsche Golfclub De Hoek heeft op vrijdag 11 januari het GEO-certificaat ontvangen. Dit duurzaamheidslabel geeft aan dat een golfclub verantwoordelijkheid neemt op het gebied van milieu en omgeving bij het beheer van de baan. De Sallandsche is de 93ste golfvereniging die het GEO-certificaat ontvangt. Lees meer op sallandsche.nl.

Deelnemers NGF Familietoernooi golfen geld in het laatje

In de NGF Familietoernooien van 2018 is 21.135 euro ingezameld voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De cheque werd door de NGF C-selectie overhandigd aan Ginella Zerbo, ambassadeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar eerst moest de hockey-international putten onder leiding van NGF-coach Tom Stam (bekijk de video).

Ook dit jaar wordt er weer geld voor het goede doel ingezameld in de NGF Familietoernooien. Informeer of jouw baan meedoet; clubs en banen kunnen zich hier aanmelden. Lees meer op ngf.nl.

Open Golfdagen 2019

De Open Golfdagen van 2019 worden georganiseerd van 19 t/m 22 april. Vanaf Goede Vrijdag 19 april tot en met Tweede Paasdag zetten golfclubs en -banen hun deuren weer open voor iedereen die wil kennismaken met de golfsport of met de baan of club. Meer informatie: opengolfdag.nl.


Waar kan ik golfen?

Toon lijst
Toon kaart

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

51 KM | Wassenaar

The Dutch

The Dutch is een Inland Links golf course op International Championship niveau geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk (gemeente Lingewaal). De baan is ontworpen door Colin Montgomerie en officieel geopend op 14 mei 2011. Naast perfecte fairways en on-Nederlandse snelle greens maken goed gastheerschap, culinaire hoogtepunten, meer dan uitstekende kwaliteit en service en toch een ongedwongen sfeer van The Dutch een onovertroffen ontmoetingsplaats voor de (inter)nationale zakenman/vrouw en hun gasten. The Dutch is uitsluitend toegankelijk is voor Members en hun gasten. Op 30 oktober 2012 is The Dutch aangesteld als gastheer van het KLM Open 2016-2018.
28 KM | Spijk gem. Lingewaal

Bernardus

Deze 18-holes golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse toparchitect Kyle Phillips. Je kunt er met een daymembership, een ongelimiteerd aantal holes spelen en daarnaast kan je gebruik maken van alle faciliteiten. Geniet van de uitdagende golfbaan, driving range, short-game area, fitness, tennisbaan en ontspan in de kleedkamers met Finse sauna en stoombad. Mocht je partner niet golfen, dan is je partner van harte welkom om vrij gebruik te maken van alle faciliteiten van Bernardus. Bernardus is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17.00 uur. Op maandag vanaf 10.00 uur in verband met baanonderhoud. In de zomermaanden is de baan geopend tot 20.00 uur.
47 KM | Cromvoirt

Utrechtse Golfclub ’De Pan’

Dagcontributie zonder introductie. Uitsluitend van maandag tot en met donderdag voor leden van een A- of B-club, resp. van een buitenlandse zusterorganisatie, mits feitelijk woonachtig in het buitenland, met een EGA handicap van 24.0 of lager. Maximaal 5x per jaar.
7 KM | Bosch en Duin

The International

The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheidende karakter van The International zit hem vooral in de eigentijdsheid van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club zijn ontspannen en open, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities en tuttigheid. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen.
33 KM | BADHOEVEDORP

Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse Golfclub heeft een van de mooiste banen van Nederland. De baan bezet de vijfde plaats op de Europese ranglijst. De ligging aan het Noordzeestrand, de weidse vergezichten en de architectuur maken de baan bijzonder uitdagend.
49 KM | NOORDWIJK

Golfsociëteit De Lage Vuursche

10 KM | Den Dolder

Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is in 2020 125 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes. De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van deze tijd.
14 KM | Hilversum

Golfbaan Het Woold

Golfbaan het Woold is gelegen in Asten-Heusden vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Golfspelers kunnen terecht op twee uitdagende banen.
91 KM | Heusden gem. Asten

Kennemer Golf & Country Club

Duinbaan. Nederlands oudste sea-side course in 1927 ontworpen door Harry Colt (holes B-C). De A-holes zijn ontworpen door Frank Pennink en kwamen gereed in 1985. Op de Kennemer zijn talloze nationale en internationale wedstrijden gespeeld.
49 KM | Zandvoort

Rosendaelsche Golfclub

55 KM | Arnhem

Eindhovensche Golf

De oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Harry Colt wordt beschouwd als de “vader van de golfarchitectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen paste hij zijn banen in in het bestaande landschap alsof zij daar altijd gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn.
83 KM | Valkenswaard

Goyer Golf & Country Club

18 Holes Championship Course en 6 holes Executive Course met een licht Amerikaans karakter. Bruno Steensels ontwierp zeer geonduleerde greens met bentgrass. Waterpartijen en zandverstuivingen vormen natuurlijke elementen in het Gooise landschap.
18 KM | Eemnes

Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg is een inland links course, gelegen in de gemeente Gemert-Bakel. De golfbaan dankt zijn naam mede aan de oude stuifduinen ("stippels") die ook op de golfbaan zijn aangebracht. Het totale complex is 90 hectare groot en bestaat uit een 18 holes golfbaan; een 9 holes par 3/4 baan en uitgebreide oefenfaciliteiten. De 18 holes Championship Course (6088m lengte) is met rijke vegetatie, sterke ondulaties en grillige robuuste bunkers een uitdagende golfbaan. De 9 holes Executive Course heeft vijf par 3 en vier par 4 holes. Daarnaast biedt het complex een uitstekend geoutilleerd clubhuis en prima vergaderfaciliteiten met gratis Wifi.
77 KM | Bakel

Drentse Golfclub De Gelpenberg

Drentse Golfclub “De Gelpenberg”, opgericht op 3 augustus 1970, is de oudste golfclub van Drenthe gelegen in een authentiek Drents bos en heide landschap net buiten het dorp Aalden. Een ambitieus renovatie programma naar ontwerp van Frank Pont werd in 2011 voltooid. Het resultaat is spectaculair. De baan is door de renovatie visueel aantrekkelijker en speltechnisch interessanter en uitdagender geworden voor alle categorieën golfers.
131 KM | Aalden

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan. De zandgrond en het geavanceerde beregeningssysteem zorgen ervoor dat de golfbaan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeerd.
55 KM | NUNSPEET

Golfbaan De Texelse

De Texelse is een 18-holes baan en één van de zes Nederlandse links courses met het ruige karakter van een echte duinbaan. Duinen, helmgras, waterpartijen en grote greens maken de baan tot een plezier om op te spelen.
118 KM | De Cocksdorp

Golfclub Erve Braakman

Golfclub Erve Braakman biedt zowel de geoefende als de aankomende golfer de mogelijkheid om in een ontspannen ambiance deel te nemen aan de golfsport. Onze baan is uitermate geschikt voor de beginnende en gevorderde golfer en groepen, u hoeft geen golfvaardigheids bewijs te hebben. Kortom onze baan is laagdrempelig!!! Onze driving range over het water is erg bijzonder.
103 KM | Hoge Hexel

Lauswolt

ARRANGEMENTEN GOLF met LUNCH OF DINER Kijk vooral eens op onze website www.golfclublauswolt.nl Een unieke ervaring in Friesland. Wat maakt een dag op de golfbaan van de Golf&Countryclub Lauswolt tot zo’n unieke ervaring? Is het de altijd intimiderende eerste afslag op de relatief smalle fairway? Is het de afwisseling tussen bos en open natuurgebied langs het Koningsdiep? De Golf&Countryclub nodigt u graag uit om dit zelf te ervaren.
124 KM | Beetsterzwaag

Golfclub De Hoge Kleij

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug ligt in een prachtig en geaccidenteerd gebied De Hoge Kleij. Een schitterende bosbaan met on-Nederlandse hoogteverschillen van wel 30 meter, waardoor er op sommige holes van prachtige vergezichten kan worden genoten. Begin 2012 is de ingrijpende baanrenovatie voltooid en is de baan spannender en uitdagender geworden, zowel voor lage als hoge handicappers. Door aanleg van nieuwe bunkers en graskuilen worden golfers - meer dan voorheen - min of meer gedwongen om strategische keuzes te maken.
17 KM | Leusden

Golfbaan De Swinkelsche

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en heel veel ruimte eromheen, grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Maar De Swinkelsche is vooral: enorme variatie. Het ontwerp is modern en klassiek in een mooie mix. Er zijn lange en korte holes in alle windrichtingen. Iedere hole is anders en uitdagend. Brede fairways zorgen ervoor dat minder goede golfers altijd een weg naar de green kunnen vinden, hoewel die soms lang is, terwijl de ervaren golfer keer op keer wordt uitgedaagd om te kiezen tussen de lange maar veilige weg naar de hole of de korte maar riskante weg. Vijf holes liggen in prachtig bosgebied. De baan ademt natuur: vooral bos en heide. Dat landschap is ook naast de baan te bewonderen, op de Strabrechtse Heide, het grootste heidegebied van Nederland. Naast de Championship Course is er ook een uitdagende 9 holes Par-3 oefenbaan.
87 KM | Someren

Golfclub Wouwse Plantage

Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.
85 KM | Bergen op Zoom

Golfpark De Haenen

De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en verraderlijke vijvers is een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau. Het golfpark is uniek vanwege het kunstpark, de mooie landschappen en de rijke historie. Door onze prachtige locatie en uitstekende (golf)faciliteiten weten vele golfers en bedrijven uit heel Nederland de weg naar ons te vinden. Beleef een dagje uit bij De Haenen; speel een golfronde in de baan, kom vergaderen in het groen of geniet op het mooiste terras van Breda met een weids uitzicht over de
56 KM | Teteringen-Breda

Lochemse Golfclub

De baan sluit op een unieke manier aan op de natuurlijke omgeving. U vindt er glooiende greens, houtwalletjes, mooie waterpartijen en heide. Maar ook bossen en uitdagende fairways, met strategisch geplaatste bunkers. De smalle fairways stellen uw nauwkeurigheid zeker op de proef. De grote lengte van de baan maakt uw spel tot een ware belevenis.
84 KM | Lochem

Golfbaan Overloon

Mooie, uitdagende 9-holes, par 3-4 golfbaan. Drivingrange, putting-green en chipping green aanwezig. Gezellige brasserie met diverse mogelijkheden. Mooi terras aan het water, met uitzicht op de waterval. Gelegen bij het luxe kleinschalig vakantiepark Bosrijk De Kuluut in het Brabantse Overloon. Tijdens uw verblijf op Bosrijk De Kuluut, zijn er uiteraard leuke golfarrangementen mogelijk!
80 KM | Overloon