bal op green bij vlag golf

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Hier vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Open wedstrijden 2019


19-21 juli Vlaanderen-Nederland Golftoernooi Brabantse Golf

In het weekend van de Belgische Nationale Feestdag knokken een 300-tal Nederlanders en Vlamingen tijdens het jaarlijkse VLAANDEREN-NEDERLAND GOLFTOERNOOI voor de 29ste keer om de eer van hun regio.
Ieder jaar nemen golfers met een gevarieerde speelsterkte deel aan het toernooi, met als doel om tot de 84 finalisten te behoren, die op zondag de slag bij het Floordambos uitvechten. Meer informatie en inschrijving via deze pagina.

17-20 juli Zwitserleven Dutch Junior Open

Het jaarlijkse kampioenschap voor topjeugd op Toxandria. Meer informatie: junioropen.nl.

25-27 juli - Osnabrückerland Carrousel

Een driedaags toernooi van Duogolf. Er kan uitsluitend ingeschreven worden voor een compleet arrangement, via duogolf.eu. Donderdag 25 juli Osnabrücker GC; vrijdag 26 juli GC Teutoburgerwald en zaterdag 27 juli Artland GC.

30 juli - 1 augustus Noordwijks Jeugd Open

De 11e editie van het Noordwijkse Jeugd Open, dat wordt gehouden van 30 juli t/m 1 augustus, is een speciale editie. Dit keer is de leeftijdsgrens verhoogd naar jeugd t/m 25 jaar. Het NJO is een 3-daags toernooi waar topgolf en gezelligheid gecombineerd wordt en dat op één van de mooiste banen van Nederland. Naast de 54 holes zijn er ook nog andere activiteiten, zoals Fastest hole. Er is plaats voor 90 deelnemers, gebaseerd op HCP.  Schrijf je in via deze link

1 augustus - Wilhelminabeker

De Wilhelminabeker op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is een wedstrijd voor spelers die tenminste één jaar in het voormalige Nederlands-Indië of het huidige Indonesië gewerkt of gewoond hebben of daar geboren zijn. De maximum EGA-handicap is voor dames 18,1 en voor heren 19,9. Inschrijven kan vanaf 1 juni op khgcc.nl.

3 & 4 augustus - Delfland Strokeplay Open

Golfbaan Delfland organiseert het Delfland Strokeplay Open voor spelers vanaf 14 jaar en tot en met handicap 36. De dames spelen alleen zondag. Voor meer informatie, zie de website van het toernooi.

15-17 augustus - Bergisch Land Carrousel

Een driedaags toernooi van Duogolf. Er kan uitsluitend ingeschreven worden voor een compleet arrangement, via duogolf.eu. Donderdag 15 augustus GC Hösel, vrijdag 16 augustus GC Grevenmühle en zaterdag 17 augustus GC Bergisch Land.

17 & 18 augustus - Golfplaza Sons Open

De strijd om de titel 'Sonse Golfkampioen 2019' staat open voor alle golfers van 18 jaar en ouder en in het bezit is van een EGA handicap. Er wordt gespeeld in twee categorieën. Op zaterdag 17 augustus de groep met EGA vanaf handicap 26 (heren) en 30 (dames), stableford. Iedere deelnemer krijgt 18 slagen mee (starts om 10.00 en 14.00 uur). Op zondag 18 augustus is het de beurt aan de handicappers tot 26 (heren) en 30 (dames), strokeplay. Er is geen handicapverrekening (starts om 10.00 en 14.00 uur). Indeling wordt gemaakt op basis van handicap en datum van inschrijving. De deelnemers kunnen in de week van 12 tm 16 augustus kosteloos oefenrondes spelen op de baan onder verwijzing naar hun deelname. Inschrijfgeld voor de wedstrijd, inclusief buffet op zondag: €25,- pp.  Meer informatie en aanmelden tot uiterlijk 10 augustus via de website.

18 augustus - Zeewolde Cup Jeugd

Op GC Zeewolde wordt op zondag 18 augustus voor de 8e keer een toernooi voor jeugd t/m 21 jaar gespeeld. Inschrijven kan in drie categorieën: hcp ≤ 15.0 – 18 holes (strokeplay bruto en netto); hcp 15.1 t/m 36.0 – 18 holes (stableford); hcp 36.0 t/m 54 – 18 holes (stableford op Par 3 en 4 baan). Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- (inclusief greenfee, actiefoto en cadeau). Inschrijven voor 11 augustus 2019 via deze pagina.

23-25 augustus Dutch Open Pitch&Putt Oirschot

Mooi internationaal toernooi met hoog niveau. Bij de vorige editie kwamen deelnemers onder meer uit Duitsland, Engeland, Ierland, Spanje, Frankrijk en Cuba.
Pitch&Putt is een tak van het golfen waarbij de nadruk ligt op de korte afstanden, alle holes zijn par-3.
Dat maakt de instapdrempel laag, maar Pitch&Putt heeft alles in verhouding. Dus de greens zijn ook kleiner dan op grote banen. Daardoor komt op pure techniek en precisie. Het Dutch Open heeft een open inschrijving, maar de gemiddelde score ligt op par. Het kampioenschap wordt gehouden bij Pitch&Putt Golf in Oirschot.

Kijk hier voor meer informatie

24 & 25 augustus - Haenen Jeugd Open

De 11de editie van het  Haenen Jeugd Open op Golfpark De Haenen in Teteringen: haenenjeugdopen.nl.

25 augustus - Grevelingenhout (Senior) Open

Het Grevelingenhout Open en Senior Open worden op dezelfde dag gehouden. In het eerstgenoemde toernooi is de minimale leeftijd 22 jaar en de maximale handicap 18. Voor de Senioren is de minimale leeftijd 50 jaar en de maximale handicap 18. Voor meer informatie, ga naar de toernooiwebsite.

26 & 27 augustus - Nationaal Senior Open 

Het jaarlijkse toernooi op Crayestein Golf in Dordrecht is open voor heren van 50 jaar en ouder, professionals en amateurs, met hcp 10 of beter. Informatie: nsogolf.nl.

30 augustus-1 september – Spang Makandra Cup

De vijfde editie van de Spang Makandra Cup wordt op drie banen gespeeld: de Waterlandse (30 augustus), De Purmer (31 augustus) en op 1 september de finale op Spaarnwoude. Aan dit toernooi is het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut als goede doel verbonden. De finaledag wordt opgeluisterd met een Surinaams/Javaans buffet, live muziek en een loterij. Inschrijven kan per dag. Om in aanmerking te komen voor de klassementsprijzen moet je alle dagen spelen. Kijk hier voor meer informatie.

30 augustus-1 september – Open Delfland Sixes

De Open Delfland Sixes (matchplay kampioenschap) staan open voor spelers vanaf 14 jaar met handicap 36 of lager. Inschrijven tot 31 juli. Dames spelen alleen op zondag. Voor meer informatie, zie de wedstrijdpagina.

1 september - BurgGolf Junior Open 

Op 1 september organiseert de Jeugdcommissie van GolfClub BurgGolf de Haverleij voor de eerste maal het BurgGolf Junior Open. Jeugd tot en met 21 jaar, met een minimale handicap van 54, is van harte welkom om deel te nemen. Het BurgGolf Junior open is een leuke wedstrijd voor alle niveaus met mooie prijzen, op een unieke baan tussen de woonkastelen en met volop Brabantse gezelligheid. Meer info en inschrijven: burggolf.nl/junioropen  

7 september - Hoenshuis Limburgs Open

Op zaterdag 7 september is het startschot van de eerste editie van de Hoenshuis Limburg Open Golfwedstrijd. Een gezellig en competitief open toernooi voor leden en gasten. Er worden twee spelvormen gehanteerd. Spelvorm: 18 holes bruto strokeplay (zonder verrekening), categorieën: heren/dames/heren senioren/dames senioren. Maximale HCP heren 10, dames 15 en senioren 15. Spelvorm: 18 holes stableford HCP 10.1 tot 36. Meer informatie en inschrijven kan via deze pagina.

7 september - Houtrak Jeugd Open

Op GC Houtrak wordt op zaterdag 7 september een toernooi voor jeugd tot en met 21 jaar gespeeld. Inschrijven kan in drie categorieën: hcp ≤ 10.0 – 18 holes (strokeplay); hcp 10.1 t/m 22.0 – 18 holes (stableford);  hcp 22.1 t/m hcp 36.0 – 18 holes (stableford).
Het inschrijfgeld bedraagt € 35,- (inclusief greenfee en buffet). Inschrijven voor 23 augustus 2019 via deze pagina. 

7 september - Zeewolde Cup 

Ook dit jaar organiseert GC Zeewolde weer een 18 holes Open Strokeplay wedstrijd voor Dames en Heren (geboren voor 1998). Er zijn, net als afgelopen jaren, weer mooie prijzen te winnen voor Dames & Heren en voor Dames- & Heren Senioren. De twee wedstrijden zullen op één dag plaatsvinden, namelijk 7 september. De Heren zullen de wedstrijd spelen op de luscombinatie Pluut-Aak en de Dames op Aak-Botter. De kosten voor deelname bedragen € 45,- (inclusief lunchpakket, borrelhapjes en andere verwennerijen). Leden van Golfclub Zeewolde betalen € 25,-. Inschrijven voor 2 september 2019 via deze pagina.

7 september - Make-a-Wish Kids Open

Ben jij een enthousiaste jeugdgolfer en tussen de 7 en 18 jaar?? Dan krijg je nú de kans te spelen op The Dutch, één van de mooiste golfbanen van Nederland. Op 7 september is The Dutch namelijk gastheer van de Make-A-Wish Kids Open. Een uniek golfevent van kinderen voor kinderen, want samen met jouw team help jij ook nog eens de wens vervullen van een van onze wenskinderen. Speel mee op deze bijzondere locatie en haal daarbij zoveel mogelijk geld op voor de realisatie van nog meer wensen. De bedoeling is dat wanneer je meedoet zelf ook donateurs zoekt die jou helpen geld in te zamelen om daarmee een van de wensen mede mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie over hoe je kunt meedoen en onder welke voorwaarden op deze speciale pagina. Bekijk ook deze video.

7 & 8 september - Emmen Open

Sinds 2015 organiseren Golfbaan Zuid-Drenthe en Golfparc Sandur het golftoernooi Emmen Open. Dit toernooi wordt over twee dagen gespeeld, op beide 9-holes banen. Dit toernooi is zowel voor de stableford categorie (hcp 18.1 - hcp 36) als de strokeplay-categorie (hcp 0.00 - hcp 18.0). Deelnemers twee keer 18 holes. De zaterdagavond wordt afgesloten met een BBQ en voor de zondag wordt een lunchpakket geregeld. Kosten voor niet-leden: € 65,-
Inschrijven kan via mail naar en meer info is te vinden op de website van Sandur en Zuiddrenthe.

16 september - Golfdag Fonds Gehandicaptensport op de Haagsche

Een golfdag voor het Fonds Gehandicaptensport, georganiseerd in samenwerking met 1% FairShare® partner BDO, op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. De oudste golfclub van Nederland stelt de baan ter beschikking voor dit evenement. Informatie: fondsgehandicaptensport.nl.

21 & 22 september – Nieuwegeins Open

Het tweedaagse golfevenement voor golfers van 18 jaar en ouder met een EGA handicap van 54 of lager wordt gespeeld op de Nieuwegeinse Golfclub te Houten. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames of uit een mixed team. Meer informatie: Nieuwegeins Open

22 september - Zwolle Dubbel Open

Wedstrijd voor koppels in Fourball-Betterball Stableford format. De minimum leeftijd voor deelname is 22 jaar en deelnemen kan als heren-, dames- of gemengd dubbel.
De maximale exact handicap per speler is 28,0. Kosten deelname € 49,00 per koppel. Voor meer informatie en inschrijven, ga naar de toernooipagina.

28 september - Haagsch Open

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club organiseert het Haagsch Open, een open 36-holes backtee strokeplay toernooi. Er is plaats voor 18 dames en 36 heren met handicaps lager dan 4.5 (bij overschrijving wordt ingedeeld op handicap, in dat geval zal inschrijfgeld worden gerestitueerd). De kosten bedragen €60,- en bevatten koffie en thee in de ochtend, lunch in de middag, borrel bij binnenkomst, een Indisch buffet na afloop. Inschrijven kan hier.

29 september - Najaarstoernooi Landgoed Ullerberg

Op Landgoed Ullerberg wordt een Najaarstoernooi gehouden op zondag 29 september. De ontvangst is vanaf 13.00 uur met koffie/thee/lekkers en waarna de deelnemers de baan ingaan voor 9 holes shotgun, met aan het einde borrel/hapje en prijsuitreiking. Prijs is 50 euro pp. Aanmelden kan via golf@ullerberg.nl.

5 oktober - Swinkelsche Open

Open toernooi op de Swinkelsche.

10 oktober - Toernooi voor de Linda.foundation

Op Bernardus Golf bij Vught wordt een Benefiet Ladies Day gehouden ten behoeve van de Linda.foundation. Informatie: golfdiva.nl.

12 & 13 oktober - Apeldoornse Golf Kampioenschappen 

Een open toernooi (de tiende editie) waarbij deelnemers 18 holes spelen op de Veluwse Golfclub en 18 holes op Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. Inschrijving: apeldoornsegolfkampioenschappen.nl.

26 december - Kersttoernooi

Open toernooi op de Swinkelsche.

Tours

Noordelijke Golf Tour

De Noordelijke Golf Tour bestaat in 2019 uit zes wedstrijden. Golfers met een handicap tot en met 12,0 spelen strokeplay. De stableford-categorie is voor spelers met een handicap tussen 10,0 en 22,0. De deelnemers strijden om een plaats in de finale, het Golftime Open dat in november in Portugal of in Spanje gespeeld wordt.

 • 19 april Drentsche
 • 17 mei Noord-Nederlandse
 • 15 juni De Compagnie
 • 20 juli Lauswolt
 • 24 augustus De Gelpenberg
 • 20 september De Semslanden

Duogolf Euregio Liga

Duogolf is een zomercompetitie die gespeeld wordt op 18-holes golfbanen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Het is een reeks wedstrijden voor tweetallen en er worden twee spelvormen aangeboden: Duogolf Special en Vierbal (fourball better bal). Lees hier meer over de spelvormen. De wedstrijdkalender.

 • Vrijdag 24 mei DGC de Gelpenberg
 • Zaterdag 25 mei GC de Semslanden
 • Vrijdag 31 mei Golf4All-Harderwijk
 • Vrijdag 14 juni GC Coesfeld (D)
 • Zaterdag 15 juni GC Wasserburg Anholt (D)
 • Zaterdag 22 juni GC de Haenen
 • Vrijdag 5 juli Edese GC Papendal
 • Zaterdag 5 juli Het Rijk van Nunspeet
 • Vrijdag 12 juli LGC Schloss Moyland (D)
 • Vrijdag 2 augustus GC Geijsteren
 • Zaterdag 3 augustus De Peelse Golf
 • Zaterdag 31 augustus GC de Koepel
 • Vrijdag 6 september GC Euregio Bad Bentheim
 • Zaterdag 7 september Het Rijk van Sybrook
 • Vrijdag 13 september GCC Hooge Graven
 • Zaterdag 28 september Finale op G&B de Scherpenbergh

Rotterdam Golf Tour

Reeks Open Strokeplay-toernooien in regio Rotterdam voor amateurgolfers. Voor meer informatie, ga naar de tourpagina.

 • Rotterdam Golf Open 24&26 juni kwalificatie, 29&30 juni finaleweekeinde GC Kralingen
 • Rijnmond Open 19-22 augustus kwalificatie, 24&25 augustus finaleweekeinde De Hooge Rotterdamsche
 • Kleiburg Open 15 september, GC Kleiburg 

Open Amateur Tour

Voor spelers van 18 jaar en ouder en met handicap 12,4 of lager. Meer informatie: openamateurgolftour.nl.

 • zondag 10-03-2019 Stippelberg Open Amateur 18 holes strokeplay 
 • zaterdag 23-03-2019 The Links Valley Pre NGF Competitie Open Amateur 36 holes strokeplay
 • zaterdag 20-04-2019 Efteling Open Amateur 36 holes strokeplay
 • zondag 05-05-2019 Onder voorbehoud: Almeerderhout Open Amateur & Senior Open 27 holes strokeplay 
 • zaterdag 18-05-2019 Keppelse GC Open Amateur 36 holes strokeplay 
 • zondag 16-06-2019 GC De Koepel Open Amateur 18 holes strokeplay 
 • zaterdag 29-06-2019 Rotterdams Golf Open 54 holes strokeplay 
 • zaterdag 06-07-2019 Leeuwenbergh Haags Open 36 holes strokeplay 
 • zaterdag 27-07-2019 Rijnmond Open Golf & Senior Open 54 holes strokeplay
 • zondag 11-08-2019 Amelisweerd Open 18 holes strokeplay 
 • zondag 18-08-2019 Westfriese GC Open Amateur & Senior Open 18 holes strokeplay
 • zaterdag 31-08-2019 Zaans Open 36 holes strokeplay 
 • zaterdag 07-09-2019 Gelpenberg Open Amateur & Senior Open 36 holes strokeplay
 • zondag 29-09-2019 Houtrak Pitchfix Open & Senior Open strokeplay 
 • zondag 13-10-2019 Open Amateur Tour Final, baan wordt nog bekend gemaakt 18 holes strokeplay

SingleGolfers.nl Tour

SingleGolfers organiseert wedstrijden en reizen. De kalender is te vinden op singlegolfers.nl/kalender. SingleGolfers.nl is een organisatie voor singles en sportsingles (d.w.z.: de partner golft niet).

Budgetgolf Tour

 • Woensdag 3 april Golfbaan Stippelberg
 • Donderdag 25 april Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
 • Donderdag 30 mei Golfpark De Turfvaert
 • Maandag 1 juli Keppelse Golfclub
 • Maandag 2 september Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
 • Vrijdag 4 oktober Golf4All Harderwijk (11de Budgetgolf Open)

Meer informatie: budgetgolf.nl.

US Kids Tour

In 2019 zijn er zes US Kids-wedstrijden in het voorjaar en zeven in het najaar. De wedstrijden voor kinderen worden gespeeld op verschillende banen door heel Nederland. Meer informatie: dutchkidsgolf.nl.

Amsterdam Open voor bedrijven

Drie Amsterdamse golfbanen (Golfcentrum De Hoge Dijk, Amsterdam Old Course en Golfclub Amstelborgh) organiseren in 2019 opnieuw het Amsterdam Golf Open. Er zijn zes speeldagen en een bedrijf kan elke keer met een wisselend team meedoen. De 9-holes wedstrijden (fourball better ball) beginnen om 16 uur. 

 • Maandag 15 april Amsterdam Old Course
 • Dinsdag 14 mei Golfcentrum De Hoge Dijk
 • Donderdag 13 juni Golfclub Amstelborgh
 • Maandag 26 augustus Amsterdam Old Course
 • Dinsdag 17 september Golfcentrum De Hoge Dijk
 • Donderdag 10 oktober Golfclub Amstelborgh

The Race to Portugal 

The Race to Portugal is een serie van 5 Greensome wedstrijden en een finale op verschillende Nederlandse banen, met als hoofdprijs deelname aan het eindtoernooi in de Algarve.
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven

 • Maandag 15 april - Amsterdam Old Course
 • Zaterdag 18 mei – Hitland
 • Zondag 23 juni – Prise d’Eau
 • Zaterdag 13 juli – Spaarnwoude
 • Zondag 25 augustus – De Swinkelsche
 • Zaterdag 21 september – De Haenen
 • Zondag 13 oktober – Bentwoud (finale)

Dutch Hickory Tour

In deze wedstrijden wordt gespeeld met antieke golfclubs. Informatie: dutchhickorytour@gmail.com.

 • Zaterdag 13 april: Golfbaan Bleijenbeek in Afferden
 • Zaterdag 1 juni: Golfclub Burg Zievel in Mechernich-Zievel in Duitsland
 • Zondag 23 juni: Golfbaan Zuid-Drenthe in Erica
 • Zondag 28 juli: Golfbaan Echt-Susteren in Susteren
 • Zaterdag 24 augustus: Golf & Countryclub Geijsteren in Geijsteren
 • Vrijdag 20 en zaterdag 21 september: Ulleberg Heidegolf en The Links Valley in Ermelo
 • Zondag 22 september: Het Rijk van Nunspeet in Nunspeet
 • Zaterdag 2 november: Golfbaan Stippelberg in Bakel

NGF Wedstrijdkalender 2019

Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2019. Ga voor inschrijvingen en uitslagen naar ngfwedstrijden.com.