bal op green bij vlag golf

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Hier vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Open wedstrijden 2019

20 juni - Golftoernooi Golf4Charity

Op 20 juni organiseert de Golf4charity Foundation een charitytoernooi op de Kroonprins van Vianen. Je kunt voor het goede doel een plek in een flight kopen of een hele flight.  De opbrengst komt geheel ten goede aan stichting het Vergeten Kind. Diverse bekende Nederlanders zullen weer hun medewerking verlenen onder wie Frits Sissing, Mariska van Kolck en waarschijnlijk René en Natasja Froger. Meer info op golf4charity.nl.

20-22 juni - De Bruse Golf Dagen 

Inschrijven en meer informatie op grevelingenhout.nl

22 juni - Stippelberg Open

Het toernooi op deze mooie inlandse linksbaan is al aan de vijfde editie toe. Ook in de lustrumeditie van het Stippelberg Open is inschrijving mogelijk in twee categorieën: handicap 0-12 & handicap 12.1-24.  

22 juni - De 36 van Bentwoud

Op één dag kun je alle 36 holes spelen. Durf je de uitdaging aan? Er zijn mooie prijzen te winnen én je wordt onderweg verwend met lekkere snacks om de dag vol te houden. Om 08.30 uur wordt er gestart middels een shotgun. Voor meer info en inschrijven ga naar de website.

22-23 juni Open Oosterhoutse Golfkampioenschappen

De Oosterhoutse organiseert voor de 11e keer het jaarlijkse open kampioenschap voor speler tot hcp 20 (dames en heren). Het betreft een strokeplaykampioenschap zonder handicapverrekening. Totaal prijzengeld: € 2000,-. Meer info vind je op deze pagina.

22 juni - Het Goyer Open

Het Goyer Open is een strokeplaywedstrijd voor de betere speler, de single handicapper (maximaal hcp 9,,9). Inschrijfkosten zijn 25 euro (inclusief lunch).

29 juni - Rotterdam Golf Tour

De Rotterdam Golf Tour is een reeks van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement. De toernooien staan gepland op 29 en 30 juni (Kralingen), 24 en 25 augustus (De Hooge Rotterdamsche) en 15 september (Kleiburg). De officiële lancering vindt plaats op vrijdag 21 juni met een spectaculair tee-shot door de Rotterdamse profgolfer Dylan Boshart 2vanaf de Euromast. Voor meer informatie: www.rotterdamgolftour.nl.

6 juli - Zomertoernooi

Open toernooi op de Swinkelsche.

6 juli - Grevelingenhout Jeugd Open

Toernooi voor jeugd tot en met 21 jaar met een maximale handicap van 18. Inschrijfgeld 35 euro en je kunt ook voor een gering bedrag voorspelen. Voor meer informatie, zie de website.

6 juli - Princenbosch Open

Het Princenbosch Open is een strokeplay-wedstrijd over alle 27 holes van Golfclub Princenbosch voor dames tot handicap 12 en heren tot handicap 8. Informatie: princenbosch.nl/prbopen.

7 juli - Beekse Masters 

Georganiseerd door GV Albatross, voor golfers uit Prinsenbeek.

13-14 juli - Capels Senior Open

Het tweedaagse nationale golfevenement voor senioren met handicap 26,0 en lager wordt gespeeld op de golfbaan van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel. Spelvorm: 36 holes fourball strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames of uit een mixed team. Meer informatie: seniorgolfopen.nl.

15 juli - 1e Golf Horeca Open, Edese Golfclub

Voor personeel in de horeca op golfbanen wordt voor de eerste keer het Golf Horeca Open gehouden. De eerste editie wordt op maandag 15 juli gehouden op de Edese Golfclub (Papendal). De spelvorm is 18 holes 4BBB en de deelnemers kunnen koffie met gebak, baancatering, concumpties een BBQ tegemoet. De kosten voor deelname zijn 95 euro (inclusief bijdrage aan stichting Jeugdgolf). Ontvangst vanaf 12.00 uur, shotgun om 13.00 uur, Voor meer informatie en aanmelding, mail naar dehofmeester@edesegolf.nl.

19-21 juli Vlaanderen-Nederland Golftoernooi Brabantse Golf

In het weekend van de Belgische Nationale Feestdag knokken een 300-tal Nederlanders en Vlamingen tijdens het jaarlijkse VLAANDEREN-NEDERLAND GOLFTOERNOOI voor de 29ste keer om de eer van hun regio.
Ieder jaar nemen golfers met een gevarieerde speelsterkte deel aan het toernooi, met als doel om tot de 84 finalisten te behoren, die op zondag de slag bij het Floordambos uitvechten. Meer informatie en inschrijving via deze pagina.

17-20 juli Zwitserleven Dutch Junior Open

Het jaarlijkse kampioenschap voor topjeugd op Toxandria. Meer informatie: junioropen.nl.

25-27 juli - Osnabrückerland Carrousel

Een driedaags toernooi van Duogolf. Er kan uitsluitend ingeschreven worden voor een compleet arrangement, via duogolf.eu. Donderdag 25 juli Osnabrücker GC; vrijdag 26 juli GC Teutoburgerwald en zaterdag 27 juli Artland GC.

30 juli - 1 augustus Noordwijks Jeugd Open

De 11e editie van het Noordwijkse Jeugd Open, dat wordt gehouden van 30 juli t/m 1 augustus, is een speciale editie. Dit keer is de leeftijdsgrens verhoogd naar jeugd t/m 25 jaar. Het NJO is een 3-daags toernooi waar topgolf en gezelligheid gecombineerd wordt en dat op één van de mooiste banen van Nederland. Naast de 54 holes zijn er ook nog andere activiteiten, zoals Fastest hole. Er is plaats voor 90 deelnemers, gebaseerd op HCP.  Schrijf je in via deze link

1 augustus - Wilhelminabeker

De Wilhelminabeker op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is een wedstrijd voor spelers die tenminste één jaar in het voormalige Nederlands-Indië of het huidige Indonesië gewerkt of gewoond hebben of daar geboren zijn. De maximum EGA-handicap is voor dames 18,1 en voor heren 19,9. Inschrijven kan vanaf 1 juni op khgcc.nl.

15-17 augustus - Bergisch Land Carrousel

Een driedaags toernooi van Duogolf. Er kan uitsluitend ingeschreven worden voor een compleet arrangement, via duogolf.eu. Donderdag 15 augustus GC Hösel, vrijdag 16 augustus GC Grevenmühle en zaterdag 17 augustus GC Bergisch Land.

24-25 augustus - Haenen Jeugd Open

De 11de editie van het  Haenen Jeugd Open op Golfpark De Haenen in Teteringen: haenenjeugdopen.nl.

25 augustus - Grevelingenhout (Senior) Open

Het Grevelingenhout Open en Senior Open worden op dezelfde dag gehouden. In het eerstgenoemde toernooi is de minimale leeftijd 22 jaar en de maximale handicap 18. Voor de Senioren is de minimale leeftijd 50 jaar en de maximale handicap 18. Voor meer informatie, ga naar de toernooiwebsite.

26-27 augustus - Nationaal Senior Open 

Het jaarlijkse toernooi op Crayestein Golf in Dordrecht is open voor heren van 50 jaar en ouder, professionals en amateurs, met maximaal hcp 10. Informatie: nsogolf.nl.

1 september - BurgGolf Junior Open 

Op 1 september organiseert de Jeugdcommissie van GolfClub BurgGolf de Haverleij voor de eerste maal het BurgGolf Junior Open. Jeugd tot en met 21 jaar, met een minimale handicap van 54, is van harte welkom om deel te nemen. Het BurgGolf Junior open is een leuke wedstrijd voor alle niveaus met mooie prijzen, op een unieke baan tussen de woonkastelen en met volop Brabantse gezelligheid. Meer info en inschrijven: burggolf.nl/junioropen  

7 september - Hoenshuis Limburgs Open

Op zaterdag 7 september is het startschot van de eerste editie van de Hoenshuis Limburg Open Golfwedstrijd. Een gezellig en competitief open toernooi voor leden en gasten. Er worden twee spelvormen gehanteerd. Spelvorm: 18 holes bruto strokeplay (zonder verrekening), categorieën: heren/dames/heren senioren/dames senioren. Maximale HCP heren 10, dames 15 en senioren 15. Spelvorm: 18 holes stableford HCP 10.1 tot 36. Meer informatie en inschrijven kan via deze pagina.

7 september - Houtrak Jeugd Open

Op GC Houtrak wordt op zaterdag 7 september een toernooi voor jeugd tot en met 21 jaar gespeeld. Inschrijven kan in drie categorieën: hcp ≤ 10.0 – 18 holes (strokeplay); hcp 10.1 t/m 22.0 – 18 holes (stableford);  hcp 22.1 t/m hcp 36.0 – 18 holes (stableford).
Het inschrijfgeld bedraagt € 35,- (inclusief greenfee en buffet). Inschrijven voor 23 augustus 2019 via deze pagina. 

16 september - Golfdag Fonds Gehandicaptensport op de Haagsche

Een golfdag voor het Fonds Gehandicaptensport, georganiseerd in samenwerking met 1% FairShare® partner BDO, op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. De oudste golfclub van Nederland stelt de baan ter beschikking voor dit evenement. Informatie: fondsgehandicaptensport.nl.

22 september - Zwolle Dubbel Open

Wedstrijd voor koppels in Fourball-Betterball Stableford format. De minimum leeftijd voor deelname is 22 jaar en deelnemen kan als heren-, dames- of gemengd dubbel.
De maximale exact handicap per speler is 28,0. Kosten deelname € 49,00 per koppel. Voor meer informatie en inschrijven, ga naar de toernooipagina.

28 september - Haagsch Open

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club organiseert het Haagsch Open, een open 36-holes backtee strokeplay toernooi. Er is plaats voor 18 dames en 36 heren met handicaps lager dan 4.5 (bij overschrijving wordt ingedeeld op handicap, in dat geval zal inschrijfgeld worden gerestitueerd). De kosten bedragen €60,- en bevatten koffie en thee in de ochtend, lunch in de middag, borrel bij binnenkomst, een Indisch buffet na afloop. Inschrijven kan hier.

29 september - Najaarstoernooi Landgoed Ullerberg

Op Landgoed Ullerberg wordt een Najaarstoernooi gehouden op zondag 29 september. De ontvangst is vanaf 13.00 uur met koffie/thee/lekkers en waarna de deelnemers de baan ingaan voor 9 holes shotgun, met aan het einde borrel/hapje en prijsuitreiking. Prijs is 50 euro pp. Aanmelden kan via golf@ullerberg.nl.

5 oktober - Swinkelsche Open

Open toernooi op de Swinkelsche.

10 oktober - Toernooi voor de Linda.foundation

Op Bernardus Golf bij Vught wordt een Benefiet Ladies Day gehouden ten behoeve van de Linda.foundation. Informatie: golfdiva.nl.

12-13 oktober - Apeldoornse Golf Kampioenschappen 

Een open toernooi (de tiende editie) waarbij deelnemers 18 holes spelen op de Veluwse Golfclub en 18 holes op Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. Inschrijving: apeldoornsegolfkampioenschappen.nl.

26 december - Kersttoernooi

Open toernooi op de Swinkelsche.

Tours

Noordelijke Golf Tour

De Noordelijke Golf Tour bestaat in 2019 uit zes wedstrijden. Golfers met een handicap tot en met 12,0 spelen strokeplay. De stableford-categorie is voor spelers met een handicap tussen 10,0 en 22,0. De deelnemers strijden om een plaats in de finale, het Golftime Open dat in november in Portugal of in Spanje gespeeld wordt.

 • 19 april Drentsche
 • 17 mei Noord-Nederlandse
 • 15 juni De Compagnie
 • 20 juli Lauswolt
 • 24 augustus De Gelpenberg
 • 20 september De Semslanden

Duogolf Euregio Liga

Duogolf is een zomercompetitie die gespeeld wordt op 18-holes golfbanen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Het is een reeks wedstrijden voor tweetallen en er worden twee spelvormen aangeboden: Duogolf Special en Vierbal (fourball better bal). Lees hier meer over de spelvormen. De wedstrijdkalender.

 • Vrijdag 24 mei DGC de Gelpenberg
 • Zaterdag 25 mei GC de Semslanden
 • Vrijdag 31 mei Golf4All-Harderwijk
 • Vrijdag 14 juni GC Coesfeld (D)
 • Zaterdag 15 juni GC Wasserburg Anholt (D)
 • Zaterdag 22 juni GC de Haenen
 • Vrijdag 5 juli Edese GC Papendal
 • Zaterdag 5 juli Het Rijk van Nunspeet
 • Vrijdag 12 juli LGC Schloss Moyland (D)
 • Vrijdag 2 augustus GC Geijsteren
 • Zaterdag 3 augustus De Peelse Golf
 • Zaterdag 31 augustus GC de Koepel
 • Vrijdag 6 september GC Euregio Bad Bentheim
 • Zaterdag 7 september Het Rijk van Sybrook
 • Vrijdag 13 september GCC Hooge Graven
 • Zaterdag 28 september Finale op G&B de Scherpenbergh

Open Amateur Tour

Voor spelers van 18 jaar en ouder en met handicap 12,4 of lager. Meer informatie: openamateurgolftour.nl.

 • zondag 10-03-2019 Stippelberg Open Amateur 18 holes strokeplay 
 • zaterdag 23-03-2019 The Links Valley Pre NGF Competitie Open Amateur 36 holes strokeplay
 • zaterdag 20-04-2019 Efteling Open Amateur 36 holes strokeplay
 • zondag 05-05-2019 Onder voorbehoud: Almeerderhout Open Amateur & Senior Open 27 holes strokeplay 
 • zaterdag 18-05-2019 Keppelse GC Open Amateur 36 holes strokeplay 
 • zondag 16-06-2019 GC De Koepel Open Amateur 18 holes strokeplay 
 • zaterdag 29-06-2019 Rotterdams Golf Open 54 holes strokeplay 
 • zaterdag 06-07-2019 Leeuwenbergh Haags Open 36 holes strokeplay 
 • zaterdag 27-07-2019 Rijnmond Open Golf & Senior Open 54 holes strokeplay
 • zondag 11-08-2019 Amelisweerd Open 18 holes strokeplay 
 • zondag 18-08-2019 Westfriese GC Open Amateur & Senior Open 18 holes strokeplay
 • zaterdag 31-08-2019 Zaans Open 36 holes strokeplay 
 • zaterdag 07-09-2019 Gelpenberg Open Amateur & Senior Open 36 holes strokeplay
 • zondag 29-09-2019 Houtrak Pitchfix Open & Senior Open strokeplay 
 • zondag 13-10-2019 Open Amateur Tour Final, baan wordt nog bekend gemaakt 18 holes strokeplay

SingleGolfers.nl Tour

SingleGolfers organiseert wedstrijden en reizen. De kalender is te vinden op singlegolfers.nl/kalender. SingleGolfers.nl is een organisatie voor singles en sportsingles (d.w.z.: de partner golft niet).

Budgetgolf Tour

 • Woensdag 3 april Golfbaan Stippelberg
 • Donderdag 25 april Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
 • Donderdag 30 mei Golfpark De Turfvaert
 • Maandag 1 juli Keppelse Golfclub
 • Maandag 2 september Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
 • Vrijdag 4 oktober Golf4All Harderwijk (11de Budgetgolf Open)

Meer informatie: budgetgolf.nl.

US Kids Tour

In 2019 zijn er zes US Kids-wedstrijden in het voorjaar en zeven in het najaar. De wedstrijden voor kinderen worden gespeeld op verschillende banen door heel Nederland. Meer informatie: dutchkidsgolf.nl.

Amsterdam Open voor bedrijven

Drie Amsterdamse golfbanen (Golfcentrum De Hoge Dijk, Amsterdam Old Course en Golfclub Amstelborgh) organiseren in 2019 opnieuw het Amsterdam Golf Open. Er zijn zes speeldagen en een bedrijf kan elke keer met een wisselend team meedoen. De 9-holes wedstrijden (fourball better ball) beginnen om 16 uur. 

 • Maandag 15 april Amsterdam Old Course
 • Dinsdag 14 mei Golfcentrum De Hoge Dijk
 • Donderdag 13 juni Golfclub Amstelborgh
 • Maandag 26 augustus Amsterdam Old Course
 • Dinsdag 17 september Golfcentrum De Hoge Dijk
 • Donderdag 10 oktober Golfclub Amstelborgh

Dutch Hickory Tour

In deze wedstrijden wordt gespeeld met antieke golfclubs. Informatie: dutchhickorytour@gmail.com.

 • Zaterdag 13 april: Golfbaan Bleijenbeek in Afferden
 • Zaterdag 1 juni: Golfclub Burg Zievel in Mechernich-Zievel in Duitsland
 • Zondag 23 juni: Golfbaan Zuid-Drenthe in Erica
 • Zondag 28 juli: Golfbaan Echt-Susteren in Susteren
 • Zaterdag 24 augustus: Golf & Countryclub Geijsteren in Geijsteren
 • Vrijdag 20 en zaterdag 21 september: Ulleberg Heidegolf en The Links Valley in Ermelo
 • Zondag 22 september: Het Rijk van Nunspeet in Nunspeet
 • Zaterdag 2 november: Golfbaan Stippelberg in Bakel

NGF Wedstrijdkalender 2019

Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2019. Ga voor inschrijvingen en uitslagen naar ngfwedstrijden.com.