Loading the player...
Joost Luiten: 'Haat/liefde verhouding met deze baan'
Bron: Ziggo Golf

Luiten: 'Goede zaken gedaan'

23 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Robert-Jan Derksen van Ziggo Golf sprak met Joost Luiten aan de vooravond van de Omega Dubai Desert Classic op Emirates GC. De onderwerpen: zijn derde plaats in Abu Dhabi, zijn nieuwe driver en zijn haat-liefde verhouding met de Majlis Course van Emirates GC.

Bekijk de video in de player bovenaan deze pagina. 

Wat kan Joost Luiten deze week in Dubai na zijn geweldige derde plaats afgelopen zaterdag in het Abu Dhabi HSBC Championship? Dat de topvorm er vroeg in het jaar al is, dat bewees hij met de prachtige ronde 65 en twee eagles afgelopen zaterdag. Dat Luiten zich goed thuis voelt op de baan van de Abu Dhabi GC wisten we al, want hij eindigde er eerder ook al als vijfde en twee keer als zesde. 

Maar hoe ligt de Majlis Course van de Emirates Golf Club de 33-jarige golfer? Puur afgaande op de cijfers duidelijk wat minder. Luiten speelde negen keer eerder in de Desert Classic en in 2016 behaalde hij zijn eerste en tot nu toe enige top-10 notering (achtste). Vorig jaar miste hij met -4 de cut op een slag. Wellicht heeft het er mee te maken dat flink wat holes van de Majlis Course om een draw vragen van de tee, en veel holes van de Abu Dhabi GC juist om fades, de favoriete balvlucht van de Nederlander. Maar Luiten, die met de derde plaats in Abu Dhabi een grote sprong maakte naar plek 75 op de wereldranglijst, kan de bal natuurlijk ook heel goed van rechts naar links slaan en het vertrouwen in zijn nieuwe Titleist driver is ook groot.

Oud-winnaar Derksen

Daan Slooter van Ziggo sprak in Dubai met collega Robert-Jan Derksen, in 2003 de winnaar in Dubai. Die video is hieronder te zien.

Loading the player...Lees ook Wie speelt waar van deze week met meer informatie over het toernooi in Dubai.