Joost Luiten heeft een nieuwe driver in zijn golftas.

Nieuwe driver Luiten: Titleist TS3

15 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten speelt deze week in Abu Dhabi met een nieuwe driver: de TS3 van Titleist. Het model voor 2019 kan al op flink wat goedkeuring rekenen van tourspelers, want voor het eerst in 18 jaar won Titleist vorige week op de PGA Tour de 'driver count'.

Joost Luiten had al veel materiaal van Titleist in de tas. Denk dan aan golfballen, (hand)schoenen (FootJoy), fairwaywoods, ijzers en wedges. Daar komt de TS3 driver nu bij. In voorbereiding op het toernooi in Abu Dhabi heeft de Nederlander - die sinds kort onder contract staat bij Titleist - meerdere modellen in verschillende configuraties getest. De 33-jarige golfer kiest voor de TS3, waarmee hij nog wat verder slaat dan de TaylorMade die hij in zijn tas had.

TS Metals: 'Titleist Speed'

De nieuwe ‘Titleist Speed’ lijn is gericht op meer balsnelheid, maar Titleist heeft traditiegetrouw ook gekeken naar een hogere lancering en meer vergevingsgezindheid. Naast de TS3, het model van Luiten waarbij je iets meer kan afstellen dankzij het bekende SureFit CG systeem, is er ook een TS2, die is gericht op maximale afstand en vergevingsgezindheid.

Voor het eerst sinds hele lange tijd (18 jaar) was Titleist vorige week het merk waar de meeste spelers op de PGA Tour een driver van in de tas hadden. 45 spelers hadden een Titleist driver in de tas. De nummer twee, Callaway, had er 32. Extra bijzonder: niet alleen de driver, maar ook alle andere categorieën werden gewonnen door Titleist:
Meer weten over de TS Metals? Klik hier!