Loading the player...
Beelden van dag drie
Bron: Ziggo Golf

Luiten stijgt van plek 13 naar 12

18 januari 2019 Redactie GOLF.NL
In de derde ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship is Joost Luiten een plekje gestegen, van de 13e naar de 12e plaats. Shane Lowry gaat comfortabel aan kop.

Joost Luiten eindigde de derde ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship met birdies op hole 17 en 18. Daardoor kwam Luiten toch binnen met een score onder par, 71 (-1). Met zijn totaal van -8 na 54 holes staat de beste golfer van Nederland op de gedeelde twaalfde plaats. Luiten was al met al niet ontevreden met een ronde 71 ook omdat er op de Abu Dhabi GC beduidend meer wind stond dan de eerste twee dagen. 

'Het was door die wind een stuk lastiger spelen', aldus Luiten die drie bogeys en vier birdies maakte. 'Vanaf de tee was ik ook wat minder goed dan de eerste twee dagen, ik miste te veel fairways om lager te kunnen scoren. Gisteren had ik veel kansen op birdie van een meter of drie, vier, vandaag lag ik meestal op een meter of zes, zeven van de hole. Maar door de twee late birdies stapte ik toch met een tevreden gevoel van de baan af.'

Op hole 17 maakte Luiten een putt van een meter of elf voor birdie, op de par-5 18de sloeg hij een lastige lange bunkerslag op een meter of drie van de hole en hij maakte de putt. Luiten: 'Dat was heel lekker, door die birdies heb ik mijn positie in het klassement vast kunnen houden. Morgen wat meer fairways raken dan kan ik hier goed eindigen.'

Lowry ruim op kop

Shane Lowry lijkt op weg naar de zege. De Ier die het toernooi begon met een ronde 62 kwam vrijdag tot 67 (-5) slagen en staat op -17. De Zuid-Afrikaan Richard Sterne is tweede op drie slagen van Lowry. Ian Poulter is alleen derde met -12. Thomas Pieters is nog steeds de beste Belg in de wedstrijd. Met -10 staat hij op de gedeelde vijfde plaats. 

Het toernooi eindigt op zaterdag.

Rolex Series: 7 miljoen dollar

Voor Luiten is het toernooi op de Abu Dhabi Golf Club de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019. Het Abu Dhabi HSBC Championship heeft dit jaar de status gekregen van een Rolex Series toernooi. Het prijzengeld is opgetrokken naar zeven miljoen dollar en het veld is daarom deze week sterk. 

In zeven eerdere optredens op de Abu Dhabi Golf Club eindigde Luiten twee keer als zesde (2013 en 2014) en in 2016 werd hij vijfde. En in zeven keer Abu Dhabi HSBC Championship miste de beste golfer van Nederland geen enkele keer de cut. Lees meer in Wie speelt waar.

Joost Luiten speelt met een nieuwe driver; lees meer.

Leaderboard. Race to Dubai.

Misschien is het je al opgevallen: sinds deze week heeft de European Tour een nieuwe partner:

Lees meer over

Joost Luiten