Loading the player...
Beelden van dag twee
Bron: Ziggo Golf

Luiten stijgt naar 13de plaats

17 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Na een goede ronde op dag twee van het Abu Dhabi Championship is Joost Luiten gedeeld 13de.

Joost Luiten maakte 69 (-3) in de eerste ronde op Abu Dhabi Golf Club. Op donderdag in de tweede ronde deed hij het met vier birdies nog een slag beter. 

'Geen bogeys op de kaart is natuurlijk altijd goed', zei Luiten donderdagmiddag. ' Ik had een lekkere start met birdies op 2 en 3, een par 5 en een par 4. Ik speelde goed en bleef veel birdiekansen creëeren maar in het middenstuk van de ronde wilden ze niet vallen. Op de par-5 tiende nog wel, nadat ik een wedge op 2,5 meter sloeg. Op 14 en 15 had ik ook goede birdiekansen maar die wilden er helaas niet in.'

'Op 17 maakte ik een mooie put voor par van 5 meter om foutloos te blijven in de ronde', aldus Luiten, die na 36 holes op zeven onder par staat. 'Op 18, een par 5 van 514 meter, sloeg ik een houten-3 van de tee en daarna een super houten-3 naar de vlag. De bal eindigde 7 meter voorbij de vlag. Helaas geen eagle maar wel birdie om mee af te sluiten. Het spel voelt gewoon goed dus ik kijk uit naar het eerste "wedstrijdweekend" van 2019.'

Het wedstrijdweekend is ditmaal vrijdag-zaterdag want het toernooi in Abu Dhabi is op woensdag begonnen.

Shane Lowry is nog steeds de leider maar de Ier had donderdag acht slagen meer nodig dan op woensdag (62-70). De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen is tweede met -11, een slag meer dan Lowry.

Thomas Pieters is tot nu toe de beste Belg in de wedstrijd. Met 70 en 67 slagen staat hij net als Luiten op -7. Dustin Johnson, de nummer twee van de wereld, staat met 69 en 71 slagen op de 45ste plaats. Henrik Stenson (72-70) miste de cut op één slag.

Rolex Series: 7 miljoen dollar

Voor Luiten is het toernooi op Abu Dhabi Golf Club de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019. Het Abu Dhabi HSBC Championship heeft dit jaar de status gekregen van een Rolex Series toernooi. Het prijzengeld is opgetrokken naar zeven miljoen dollar en het veld is daarom deze week heel sterk. 

In zeven eerdere optredens op de Abu Dhabi Golf Club eindigde Luiten twee keer als zesde (2013 en 2014) en in 2016 werd hij vijfde. En in zeven keer Abu Dhabi HSBC Championship miste de beste golfer van Nederland geen enkele keer de cut. Lees meer in Wie speelt waar.

Joost Luiten speelt met een nieuwe driver; lees meer.

Leaderboard. Race to Dubai.

Misschien is het je al opgevallen: sinds deze week heeft de European Tour een nieuwe partner:

Lees meer over

Joost Luiten