Loading the player...
Beelden van de eerste ronde
Bron: Ziggo Golf

Degelijk begin van Luiten: 22ste

16 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het Abu Dhabi Championship goed begonnen met een ronde 69 (-3). De Nederlander is na 18 holes gedeeld 22ste.

Joost Luiten startte vroeg in het eerste toernooi van 2019 van de European Tour. Hij begon op hole 10 en maakte op zijn eerste negen een bogey en een birdie. Op de tweede negen maakte Luiten drie birdies voor een ronde 69 (-3). Rond 14 uur Nederlandse tijd stond de Nederlander op de gedeelde 18de plaats.

'Mijn ballstriking was goed vandaag en ik creëerde veel kansen', zei de 33-jarige Luiten over de eerste ronde. 'Maar op de greens had ik de eerste negen nog niet echt het gevoel. Op 10 miste ik een birdieput van 2,5 meter maar op 11 maakte ik hem van 2 meter. Op hole 14 miste ik de fairway en haalde ik de green niet. Na een chip op 4 meter mist ik de putt, bogey.'

'Op hole 17 en 18 mis ik birdieputts van 3 en 4 meter en op 3 en 4 mis ik ook van binnen 4 meter', aldus Luiten. 'Maar daarna ging de putter lopen en op 5 viel de putt van 5 meter, op 7 van 4 meter en op 8 van 2 meter. Min drie vandaag, daar ben ik eigenlijk gewoon tevreden mee. Morgen iets scherper op de greens vanaf het begin, dat zou lekker zijn.'

Shane Lowry is na een knappe ronde in 62 slagen - een evenaring van het baanrecord - de leider. De Ier maakte tien birdies op de eerste dag. Louis Oosthuizen is met -7 een van de vier spelers die de tweede plaats delen.

Brooks Koepka en Thomas Pieters gingen rond in 67 slagen en zij staan op de elfde plaats. Dustin Johnson en Tommy Fleetwood maakten 69, net als Luiten. Henrik Stenson liet een ronde 72 noteren. Hij is gedeeld 79ste.

Voor Luiten is het toernooi op Abu Dhabi Golf Club de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019. Het Abu Dhabi HSBC Championship heeft dit jaar de status gekregen van een Rolex Series toernooi. Het prijzengeld is opgetrokken naar zeven miljoen dollar en het veld is daarom deze week heel sterk. 

In zeven eerdere optredens op de Abu Dhabi Golf Club eindigde Luiten twee keer als zesde (2013 en 2014) en in 2016 werd hij vijfde. En in zeven keer Abu Dhabi HSBC Championship miste de beste golfer van Nederland geen enkele keer de cut. Lees meer in Wie speelt waar.

Joost Luiten speelt met een nieuwe driver; lees meer.

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten