Driver instructie met Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: LET

Van Dam mist cut in Vic Open

8 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam speelde een veel betere tweede ronde in het Vic Open in Australiƫ maar de beste Nederlandse golfster overleefde de cut net niet.

LPGA-rookie Anne van Dam vocht voor wat ze waard in de tweede ronde van het ISPS Hande Vic Open. De 23-jarige Arnhemse moest na een teleurstellende eerste ronde in 76 (+4) slagen veel terrein goed maken om de cut te halen. Van Dam kwam een heel eind maar een ronde in 70 slagen (-3) op de Creek Course van de 13th Beach Club was net niet voldoende. Van Dam, die vier birdies maakte en een bogey, kwam na 36 holes uit op +1, een slag te veel om het weekend te mogen spelen. 

Het Vic Open is het tweede toernooi dit jaar voor Van Dam. Begin januari speelde ze het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi. In die wedstrijd van de Ladies European Tour werd ze gedeeld derde. Het Vic Open is haar eerste wedstrijd op de LPGA Tour in 2019. 

In het ISPS Handa Vic Open spelen mannen en vrouwen tegelijk een eigen toernooi. Na een flight van de vrouwen start een mannenflight en zo gaat het om en om verder. De eerste twee dagen speelt iedereen een ronde op de Beach Course en Creek Course. In het weekend wordt alleen op Beach gespeeld. 

Van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour van 2018 eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won vorig jaar twee toernooien van de LET. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 74ste plaats.

Leaderboard vrouwen.

Lees ook een voorbeschouwing in Wie speelt waar - week 6.

Anne van Dam deed voorafgaand aan het toernooi mee aan een Battle of the Sexes (Dimitrios Papadatos, James Nitties, Jason Scrivener tegen Van Dam, Stephanie Na en Tiffany Joh):

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Vic Open European Tour

Het Vic Open voor de mannen is onderdeel van de European Tour. De Australiërs maken vooralsnog de dienst uit in eigen land. Jason Scrivener en Nick Flanagan gaan aan kop met -14, Wade Ormsby is derde op -13. 

Leaderboard mannen.

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa, recent pro geworden, deed eerder deze week mee aan het Serengeti Team Championship van de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour. Het team van Coffa en de Zuid-Afrikaanse Shawnelle de Lange werd gedeeld tweede. Een week werd Coffa gedeeld 14de in het Canon SLT Open van de Sunshine Ladies Tour.

Eindstand.

}