Anne van Dam 2018
Anne van Dam
Beeld: LET/Tristan Jones

Derde plaats Van Dam in Abu Dhabi

12 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is dankzij een sterke slotronde in 68 slagen gedeeld derde geworden in het Fatima Bint Mubarak Ladies Open. De winst in Abu Dhabi ging naar Charley Hull.

Anne van Dam begon de laatste ronde van het Fatima Bint Mubarak Ladies Open op de gedeelde elfde plaats. De 23-jarige Arnhemse bewaarde haar beste spel voor de laatste dag. Ze eindigde het toernooi over drie ronden  op Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi met een fraaie 68 (-4). 

Na een bogey op de openingshole maakte Van Dam drie birdies op de eerste negen. Op de tweede negen moest ze twee bogeys noteren, maar ze zette er ook vier birdies tegenover.  Met haar totaal van -3 over 54 holes eindigt Van Dam op de gedeelde derde plaats.

19 birdies

'Ik heb een wisselend gevoel over het toernooi', aldus Van Dam na de ronde. 'Als je negentien birdies maakt moet je eigenlijk gewoon winnen als je het zwart-wit bekijkt. Maar helaas heb ik een paar rare ballen geslagen. Jammer, maar in een eerste toernooi na een paar weken niet spelen maak je soms fouten door verkeerde keuzes. Maar een derde plaats is natuurlijk niet slecht', aldus Van Dam die de vorige twee toernooien die ze speelde op de Ladies European Tour, het Estrella Damm Open en het Andalucia Open, op indrukwekkende wijze won.

De winst in Abu Dhabi ging naar Charley Hull. De Engelse bleef met -8 Marianne Skarpnord een slag voor. In het Fatima Bint Mubarak Ladies Open, het eerste toernooi van de Ladies European Tour in het nieuwe seizoen, speelden de pro's samen met een amateur. Het veld was klein met maar 56 professionals. 

EindstandOrder of Merit: Van Dam is tweede.


Van Dam naar Australië

LPGA-rookie Van Dam zal dit jaar vooral op de LPGA Tour spelen. Na dit toernooi van de LET in Abu Dhabi speelt Van Dam twee toernooien in Australië van de LPGA Tour, het Vic Open (4-7 februari) en het Australian Open (14-17 februari).

2018

Op de jaarranglijst van de LET van vorig jaar eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won in 2018 twee toernooien van de Ladies European Tour en veroverde in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Op de wereldranglijst bezette Van Dam voor het toernooi in Abu Dhabi de 79ste plaats.

Lees ook: Anne van Dam wint de Golf Award voor beste speelster van het jaar 2018.


Lees meer over

Anne van Dam LET