Loading the player...
Dustin Johnson wint het Saudi International: samenvatting dag vier
Bron: Ziggo Golf

Zesde plaats Luiten in Saoedi-Arabië

3 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Dankzij een geweldige laatste ronde in 63 slagen (-7) is Joost Luiten gedeeld zesde geworden in de Saudi International. De winst ging naar Dustin Johnson.

Joost Luiten begon de laatste ronde van het Saudi International met een bogey. Daarna ging de beste golfer van Nederland los met twee birdies en een eagle op de par-5 vierde hole van de Royal Greens Golf & Country Club. Dankzij nieuwe birdies op hole 7 en 9 ging Luiten uit in slechts dertig slagen. 

Op hole 10 moest de 33-jarige golfer de tweede bogey van de ronde noteren, maar meteen volgden er birdies op hole 11 en 12. Na vijf opeenvolgende pars besloot Luiten in stijl met een birdie op de par-5 slothole. Hij tekende voor een 63 (-7) en met zijn totaal van -11 eindigde de Nederlander op de gedeelde zesde plaats. 

'63 altijd goed'

Volgens Luiten had er een nog lagere score ingezeten dan de 63, misschien zelfs wel een 59. ‘Ik speelde vandaag erg goed. Helaas maak ik twee onnodige bogeys en mis ik een aantal goede kansen op birdie, anders had het een echt heel lage ronde kunnen zijn. Op hole 1 mis ik de green van zeventig meter midden fairway, dat mag natuurlijk niet gebeuren. En op hole 10 maak ik een onnodige 3-putt. Zonder die fouten had er misschien wel een 59 mogelijk geweest want ik liet nog veel kansen op de greens liggen, putts van twee, drie meter voor birdie die net niet vielen.'

'Maar goed, een 63 op zondag is natuurlijk altijd prima. Ik heb dit toernooi iets te veel schoonheidsfoutjes gemaakt om voor de overwinning mee te doen, maar alles bij elkaar was het gewoon een heel goede week’, aldus Luiten die 80.752 euro verdiende en in de Race to Dubai geklommen is naar plek zeven. Dat betekent dat hij eind februari in Mexico het World Golf Championship kan spelen (lees Luiten in de grote toernooien in 2019).

Winst Johnson

De winst op de Royal Greens Golf & Country Club ging naar Dustin Johnson. De Amerikaan kwam in de slotronde tot 67 slagen en met een totaal van -19 bleef hij Haotong Li twee slagen voor. Door de zege neemt Johnson op de wereldranglijst de tweede plaats over van landgenoot Brooks Koepka. De derde plaats in Saoedi-Arabië was voor Engelsman Tom Lewis. 

Leaderboard. Race to Dubai.