Nieuws

Wie speelt waar? Week 51

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

19 – 22 European Tour, Australian PGA Championship, RACV Royal Pines Resort, Gold Coast, Australië. Prijzengeld: A$1.500.000 Leaderboard

17 – 20 Amateurs, 2019 Women’s Dixie Amateur, Woodlands Country Club, Tamarac, Florida. Leaderboard

19 – 22 Amateurs, South Beach International Amateur, Miami Beach Golf Club, Miami Beach, Florida. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

19 – 22 European Tour, Australian PGA Championship, RACV Royal Pines Resort, Gold Coast, Australië. Prijzengeld: A$1.500.000 

Met het Australian PGA Championship sluit de European Tour het decennium af. Dit is één van de kleinere toernooien van de kalender, met in de prijzenpot omgerekend 'amper' een miljoen euro. De geschiedenis loopt terug tot 1905 en sinds 2013 wordt het toernooi gespeeld op Royal Pines in het zonnige Gold Coast. Toen won Adam Scott en de Masters-kampioen van 2013 spant ook dit jaar weer de kroon op de deelnemerslijst. Presidents Cup-teamgenoot Cameron Smith was de afgelopen twee jaar de beste op deze baan en hij is er vanaf donderdag ook weer bij.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Vrijwel altijd wint een Australiër het PGA Championship. Zo gek is dat ook niet, het toernooi is co-sanctioned met de PGA Tour Australasia. Maar er liggen kapers op de kust. Zo komen mannen als Stewart Cink en Smylie Kaufman over uit Amerika. Met Johannes Veerman is er ook nog een stukje Nederlandse inbreng in Queensland.

Televisie: Ziggo Sport Golf: wo/do & do/vr 03:30-07:00, vr/za 04:00-07:30, za/zo 03:30-07:30

Leaderboard

17 – 20 Amateurs, 2019 Women’s Dixie Amateur, Woodlands Country Club, Tamarac, Florida.

Voor de top-amateurs breekt er in tegenstelling tot de spelers en speelsters op de hoogste profniveaus juist een drukke periode aan. De komende weken staan er namelijk de nodige grote toernooien op het programma in Florida. Voor de meiden/vrouwen begint dit met het Women’s Dixie Amateur. Nederlands beste amateur Romy Meekers en Jong Oranje-speelster Daphne van Son spelen het toernooi dat in 2007 gewonnen werd door Van Sons grote voorbeeld Lexi Thompson.  

Leaderboard

19 – 22 Amateurs, South Beach International Amateur, Miami Beach Golf Club, Miami Beach, Florida. 

Ook Dario Antonisse en Koen Kouwenaar verblijven een paar weken in de ‘Sunshine State’. Zij spelen vanaf donderdag in de achtste jaargang van de South Beach International Amateur in Miami Beach. De bekendste winnaar in de nog korte historie is Kelly Kraft, die inmiddels de nodige jaren ervaring heeft op de PGA Tour.

Ook Benjamin Reuter en Anne Sterre den Dunnen reizen de komende weken nog af naar Florida.

Leaderboard