NGF

Het verhaal achter makers Golf Awards

Voor eerst dit jaar bepaalt het publiek de winnaar van de Golf Award voor de beste golfer en golfster van het jaar. En daar hoort ook een nieuwe trofee bij. Met een bijzonder verhaal.

Bij het bedenken van het nieuwe format ontstond ook het idee om de ‘trofee’ voor de golfer en golfster van het jaar niet uit een sportprijzenshop te halen, maar deze op een bijzondere locatie te laten maken.

Dagbestedingscentrum

‘In onze zoektocht samen met de NGF, de initiatiefnemers van de Golf Awards, kwamen we uit bij een dagbestedingscentrum, waar elke dag volwassenen met een beperkt arbeidsvermogen veel plezier beleven aan creatieve activiteiten in een van de ateliers’, aldus Edwin Alblas van GOLF.NL. ‘Niet toevallig groeit ook deze groep binnen de golfsport. Steeds meer verstandelijk gehandicapten maar ook mensen met een fysieke beperking komen in aanraking met golf.’

In 2020 zullen naar schatting 33.000 Nederlanders met een verstandelijke beperking gebruik maken van dagbesteding. In tal van dagbestedingscentra in Nederland worden diverse arbeidsmatige, belevingsgerichte en creatieve activiteiten georganiseerd en die leiden tot de vervaardiging van fraaie kunstwerken, nuttige gebruiksartikelen en veel andere mooie dingen. 

Hoe worden de golfawards gemaakt

Fijne plek

MOOI is zo’n dagbestedingscentrum in Vleuten, met maar liefst acht ateliers, die dagelijks een fijne plek bieden aan mensen tussen de 18 en 88 jaar met een beperkt arbeidsvermogen, met een lichte of matige verstandelijke beperking.

In samenwerking met kunstenares en begeleidster Laura Jansen en activiteitenbegeleider Cor Eurlings bij MOOI werd daar het project GolfAward opgestart. Aan de hand van diverse golffoto’s en uitleg van golftermen gingen de bezoekers van MOOI aan de slag. Met als resultaat dit kunstwerk dat van een bal op weg naar de hole dat symbool staat voor succes.

Hoe worden de golfawards 2019 gemaakt

Morgen volgt op deze website de bekendmaking van de Fysiek Beperkte Golfer van het Jaar. Voor die categorie en voor de Talent van het Jaar, die vrijdag wordt openbaard, zijn andere Awards beschikbaar. De Golfster en Golfer van het Jaar worden respectievelijk zondag 22 en dinsdag 24 december bekendgemaakt. In januari volgen nog de Pro van het Jaar en de Golfbaan van het Jaar.
Lees meer over
NGF