Topgolf

Van Dam opent met -2 in Portland

Anne van Dam is de Portland Classic op de LPGA begonnen met een ronde 70.

Anne van Dam had na 18 holes op de baan van de Columbia Edgewater Country Club een kleurrijke scorekaart. De 23-jarige Arnhemse maakte in de eerste ronde van de Portland Classic vier birdies, een eagle, twee bogeys en een dubbel-bogey in haar ronde 70 (-2) slagen. Met die score bezet de rookie op de LPGA de gedeelde 52ste plaats in het met $ 1.300.000 gedoteerde toernooi. Het gat met de koplopers is na de eerste ronde al weer groot. Mi Jung Hur en Hannah Green tekenden voor een 64 (-8) en delen de leiding. 

Leaderboard

Solheim Cup

Van Dam speelt volgende week niet. Een week later maakt ze haar debuut in de Solheim Cup. Bekijk hier een lang interview met Anne waarin ze praat over de Solheim Cup, haar verwachtingen, de druk, haar jaar als rookie op de LPGA Tour en over haar persoonlijke leven.Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer