Topgolf

Van Dam grijpt nipt naast weekend

Anne van Dam heeft in het CP Women's Open net achter het net gevist. De Arnhemse kwam in haar tweede ronde niet verder dan een 72 (level par) en miste daarmee de cut.

Telkens wanneer Anne van Dam een birdie maakte, moest ze deze slag ook weer inleveren. Zo begon de 23-jarige Nederlandse de dag op +1 en maakte ze meteen birdie, maar gaf ze deze alweer gauw weg. Dat gebeurde nog twee keer, waardoor Van Dam geen slagen op het veld won en op +1 uitkwam. Dat was goed voor de gedeeld 85ste plaats, waarmee ze ternauwernood het weekend miste.

Broch Larsen aan kop

Nicole Broch Larsen greep op dag 2 de macht in Canada. Op -12 heeft de Deense een minimale voorsprong op de nummer 1 van de wereldranglijst, Jin Young Ko. Thuisfavoriete Brooke Henderson verdedigt haar titel in haar thuisstaat Ontario. De jonge Canadese  is na twee dagen terug te vinden op -9, momenteel goed voor een plek bij de beste 3. 

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA