Topgolf

Van Dam net buiten cutlijn in Canada

Anne van Dam is in de eerste ronde van het CP Women’s Open niet verder gekomen dan een ronde 73 (+1).

Anne van Dam begon de eerste ronde van het CP Women’s Open op hole 10. De 23-jarige Arnhemse maakte een birdie op hole 14 en een bogey op hole 18 om uit te gaan in 36 slagen, gelijk par. Op de eerste negen holes van de Magna Golfclub in Ontario liet de rookie op de LPGA twee bogeys en een birdie noteren voor een ronde 73. Met +1 staat de Nederlandse in het met $ 2.250.000 gedoteerde toernooi op de 81ste plaats, een slag boven de cutlijn. Op de jaarranglijst van de LPGA bezet Van Dam de 77ste plaats.  

Henderson -6

Aan kop gaat Annie Park. De Amerikaanse maakte twee bogeys maar ook een eagle en zeven birdies. Brooke M. Henderson, de Canadese die vorig jaar dit toernooi in eigen land won, deelt op een slag achterstand de tweede plaats met vier andere speelsters. 

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA