Anne van Dam
Anne van Dam

Van Dam haalt cut op LPGA Tour

26 april 2019 Redactie GOLF.NL
Op de tweede dag van het Hugel-Air Premia LA Open deed Anne van Dam het een stuk beter dan in de eerste ronde. Na een score van 71 slagen moet ze evenwel de middagronde in spanning afwachten of het genoeg is om de cut te halen.

Van Dam wist vandaag wat haar te doen stond: een betere score binnenbrengen dan gisteren want met +3 stond ze na de eerste dag nog net in de top-100 maar niet in de buurt van de cutline in het Hugel-Air Premia LA Open. Op de Wilshire Country Club in Los Angeles voldeed de 23-jarige rookie op de LPGA aan die opdracht. 

Ze won slagen op twee van de drie par'-5's, maar noteerde ook een pijnlijke dubbel bogey op een par-3. Daardoor eindigde ze haar ronde in level par (71) en steeg ze een tiental plaatsen, ook omdat de speelsters in de ochtendronde niet heel laag scoorden. Van Dam stond nadat ze haar scorekaart had ingeleverd slechts één slag van de cutline verwijderd, dus met de middaggroep nog aan de start was ze niet helemaal kansloos om het weekeinde te halen. Aan het einde van de rit bleek het dubbeltje net de kant van Van Dam op te vallen. Haar score van +3 was precies genoeg om verzekerd te zijn van nog twee dagen golf.

Voor Van Dam is het LA Open - met een prijzengeld van 1,5 miljoen dollar - haar vijfde toernooi op de LPGA Tour in 2019. Tot nu toe gaat haar Amerikaanse avontuur gepaard met wisselend succes. Twee keer haalde ze de cut en twee keer haalde ze die niet. Haar beste resultaat was een 28ste plaats in de Kia Classic, eind maart.


LeaderboardSymetra Tour

Op de Symetra Tour gaat Dewi Weber na de eerste dag van de Murphy USA Eldorado Shootout aan de leiding. Ze bracht op de Mystiek Creek Golf Club in Eldorado, Arkansas een score van 67 slagen binnen (-5). Het is voor het eerst dat Weber, die dit seizoen debuteert als professional op dit niveau, na een ronde het klassement van de Symetra Tour-toernooi aanvoert. 'Toen ik deze baan zag, wist ik dat dit mij goed zou moeten kunnen liggen. Je moet hier precies zijn, goed nadenken en daar houd ik van. Ik ben na een ronde nooit helemaal tevreden, maar rondes als deze doen mijn zelfvertrouwen wel goed', aldus Weber.

Leaderboard


Lees meer over

LPGA Topgolf