Toppers KLM Open 2018

De toppers in het KLM Open

11 september 2018 Redactie GOLF.NL
Wie zijn de favorieten in het KLM Open? Wie zijn de meest opmerkelijke spelers? Wie moet je volgen in de baan? Hier de hoofdpersonen op een rij.

Het deelnemersveld kan tot het laatste moment nog wijzigen maar met de spelers die zich nu hebben ingeschreven, belooft het een interessante editie van het KLM Open te worden. Het toernooi behoort qua prijzengeld niet tot de grotere van de European Tour, toch kent editie 99 een sterk deelnemersveld.

Lee Westwood

De 45-jarige Engelsman, net als Martin Kaymer een voormalige nummer één van de wereld, heeft op de European Tour 23 zeges behaald. Wereldwijd won hij 43 keer en hij heeft tien-maal de Ryder Cup gespeeld. In 1999 won Westwood in Nederland (op de Hilversumsche), vorig jaar op The Dutch werd Westy gedeeld derde.
leewestwood.golf

Angel Cabrera

De Argentijnse majorkampioen is een van de mooiste ‘namen’ in dit jaar. De 48-jarige Ar-gentijn begon als caddie en werd een succesvol professional. De getalenteerde gevoelsspe-ler, een groot liefhebber van biefstuk, won de Masters in 2009 en het US Open in 2007. In de Masters van 2013 liet hij weer van zich horen; hij werd toen tweede na een play-off te-gen Adam Scott. Cabrera won naast de majors ‘slechts’ drie reguliere wedstrijden van de European Tour. Op de Amerikaanse PGA Tour werd hij eenmaal eerste, in de Greenbrier Classic van 2014. Dat was zijn laatste zege tot nu toe. Cabrera heeft als bijnaam El Pato (de eend) en dat is vanwege de manier waarop hij loopt.
angelcabrera.com

Kiradech Aphibarnrat

Kiradech Aphibarnrat was vorig jaar op weg naar een zege in het KLM Open maar vond in de laatste vijf holes twee keer het water. De Thai is op papier de sterkste speler in het KLM Open van dit jaar. Hij staat in de top 40 van de wereld en in de top 15 van de Race to Dubai (de jaarranglijst van de European Tour). Kiradech heeft twee bijnamen: Arm en Asian John Daly. Hij is net als Daly niet het toonbeeld van fitheid maar wel een verdraaid goede en po-pulaire speler. Kiradech is 29 jaar oud en won al vier keer op de European Tour en één keer op de Asian Tour. Zijn prijzengeld besteedt hij onder meer aan opvallende auto’s. De meest recente auto waarin Arm (niet meer dan een koosnaampje) is gesignaleerd is een feloranje Lamborghini.
facebook.com/armkiradech.aphibarnrat

Martin Kaymer

De Duitse majorwinnaar won in 2010 ook in Nederland; hij was dat jaar de sterkste op de Hilversumsche Golfclub. Voor de 33-jarige Kaymer is het KLM Open 2018 zijn eerste ken-nismaking met The Dutch; hij is een van de acht oud-winnaars die aantreden in Spijk. De voormalige nummer één van de wereld won twee majors, het US PGA Championship in 2010 en het US Open in 2014. Daarnaast was hij in 2014 ook de sterkste in het Players Championship, een toernooi dat vaak de vijfde major genoemd. In de Ryder Cup van 2012 op Medinah holede de koele Kaymer de winnende putt. De Duitser speelde in 2010, 2012, 2014 en 2016 mee in het duel tussen Amerika en Europa. Voor Kaymer is het KLM Open een soort thuistoernooi; hij woont vlakbij Düsseldorf en speelt graag in Nederland omdat het voor hem om de hoek is. In zijn Twitter-naam staat het cijfer 59 dat slaat op de 59 die hij op de ProGolf Tour heeft gemaakt.
martinkaymer.com


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Matt Wallace

De 28-jarige Engelsman heeft in de afgelopen twee jaar in snel tempo de top bereikt. Wal-lace boekte dit seizoen al drie overwinningen op de European Tour, waarvan de laatste in het Made in Denmark-toernooi begin van deze maand. Wallace is dus in vorm. Hij verdiende volgens veel golfliefhebbers een wildcard voor het Europese Ryder Cup-team, maar captain Thomas Bjørn koos voor routiniers. Wallace speelde in 2016 nog op de Alps Tour, een lagere Europese divisie. Dankzij zes zeges promoveerde hij naar de Challenge Tour. Hij won in 2017 het Open de Portugal, een gecombineerde wedstrijd van de Challenge en European Tour, en promoveerde daardoor naar het hoogste niveau. Op de wereldranglijst staat de Brit net bui-ten de top 50, in de Race to Dubai van de European Tour staat hij bij de beste twintig.
facebook.com/MattWallaceGolf

Eddie Pepperell

De 27-jarige Engelsman is dit jaar doorgebroken. In februari in de Commercial Bank Qatar Masters behaalde hij zijn eerste overwinning op de European Tour. In het Brits Open speel-de Pepperell ijzersterk en verraste hij met een gedeelde zesde plaats. Door zijn goede pres-taties in het afgelopen jaar plaatste hij zich bijna rechtstreeks voor het Europese Ryder Cup-team dat eind september in Parijs tegen Amerika strijdt. De Engelsman behoort nu tot de beste 65 spelers van de wereld. Zijn opmars begon eigenlijk al een jaar geleden op The Dutch; in het KLM Open van 2017 werd hij gedeeld derde. Pepperell stopte al op zijn zes-tiende met school maar is een van de meest erudiete en welbespraakte golfers. Hij schrijft een heel leuke blog op zijn website en zijn originele tweets zijn ook aan te bevelen.
eddiepepperell.wordpress.com

Ross Fisher

Ross Fisher was in het KLM Open van 2007 op de Kennemer net iets beter dan de jonge Joost Luiten en boekte zijn eerste overwinning op de European Tour. Inmiddels staat de tel-ler op vijf overwinningen en de Engelsman heeft eenmaal – in 2010 – in de Ryder Cup ge-speeld. Fisher werd dit jaar tweede in het Abu Dhabi HSBC Championship en staat in de top 60 van de wereldranglijst. Hij is 37 jaar en doet voor de dertiende keer mee aan het KLM Open. 
www.ross-fisher.com

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Padraig Harrington

De Ier won in zijn hoogtijdagen drie majors – het Brits Open in 2007 en 2008 en het US PGA Championship in 2008 – en hij is nog steeds een grote naam in de golfwereld. Harrington is inmiddels 46 maar toonde in augustus weer grote vorm met een tweede plaats in de Czech Masters. Dat was met een nieuwe startbeweging van zijn swing want Harrington is dag en nacht bezig met het verfijnen van zijn techniek. Hij heeft daarvoor thuis in Ierland allerlei apparatuur aangeschaft om zijn swingdata te meten. Natuurlijk heeft hij ook een golfsimu-lator in de garage staan en oefengreens in de tuin. In totaal won de Ier vijftien keer op de Europese Tour en zijn laatste titel was de Portugal Masters in 2016. Hij is eind september een van de vice-captains van het Europese Ryder Cup-team. Hij speelde zes keer tegen Amerika in de Ryder Cup, de laatste maal in 2010.
padraigharrington.com

Andrew Johnston

‘Beef’, zoals Andrew Johnston liefkozend wordt genoemd, won in 2016 zijn eerste grote titel in het Open de España (Joost Luiten werd toen tweede). Hij behoort op dit moment tot de beste tweehonderd spelers op de wereldranglijst. De 29-jarige Engelsman komt uit een eenvoudig gezin en is vanwege zijn eeuwige glimlach en sympathieke gedrag een publieks-lieveling geworden. Zijn schoolvrienden gingen hem Beef noemen omdat zijn kapsel deed denken aan een stuk vlees (beefhead). Hij is nooit meer van deze bijnaam afgekomen. John-ston speelde het KLM Open eerder in 2012 en 2015. In dat laatste jaar presteerde de gebo-ren Londenaar met een 23ste plaats het beste.
www.redgolf.co.uk

Shubhankar Sharma

De getalenteerde Shubhankar Sharma uit India is pas 22 jaar en neemt voor het eerst deel. Hij won dit seizoen al twee toernooien van de European Tour en staat in de top 100 van de wereld. Sharma plaatste zich dit jaar voor alle majors. Een gedeelde 51ste plaats in het Brits Open was zijn beste prestatie in de vier major championships.
facebook.com/shubhankarsharmagolf

Kevin Stadler

Kevin Stadler is typisch zo’n outsider die zou kunnen verrassen. De 38-jarige Amerikaan is de zoon van de 65-jarige Masters-winnaar Craig Stadler. Vader Craig is een grote man met snor die The Walrus wordt genoemd. Zoon Kevin is ook niet klein en hij heet daarom Baby Walrus. Stadler Jr won eenmaal op de PGA Tour (Waste Management Phoenix Open 2014) en eenmaal op de European Tour (Johnnie Walker Classic 2006) maar is door blessures lange tijd afwezig geweest.

Li Haotong

De 23-jarige Chinese professional brak in 2016 door met een zege in eigen land: met een score van -22 won hij het China Open. In 2017 viel de 1,83 meter lange Chinees op door een derde plaats in het Brits Open en dit jaar boekte hij een tweede zege op de European Tour: hij won dit voorjaar de Omega Dubai Dessert Classic met een recordscore van 23 onder par. Li Haotong staat in de wereldranglijst net buiten de top 50 en behoort tot de beste 25 spe-lers op de jaarranglijst van de European Tour. Twee jaar geleden speelde hij ook mee in het KLM Open op The Dutch; Haotong eindigde toen op de gedeelde 20ste plaats.
facebook.com/li.haotong.9

Thomas Detry

Thomas Detry is een Belgisch talent dat vermoedelijk in de voetsporen gaat treden van zijn landgenoten Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. Op weg naar de European Tour won de 25-jarige een wedstrijd van de Challenge Tour. In 2017 eindigde hij op de European Tour twee keer in de top drie. Dit seizoen zijn een negende en gedeelde tiende plaats zijn beste prestaties.
tomdetry.com

Alexander Levy

De 28-jarige Fransman Alexander Levy is de beste Franse speler van dit moment. Hij won sinds 2014 al vijf keer en zijn laatste overwinning behaalde hij dit jaar in de Trophee Hassan II. Levy staat nu in de top 100 van de wereld. De Fransman had natuurlijk gehoopt op een wildcard voor de Ryder Cup in Parijs, maar dat was hem niet gegund
facebook.com/alexanderlevyofficial

Het laatste nieuws over het KLM Open

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion verstoren de slotronde van het golftoernooi Travelers Championship in 2024
Klimaatactivisten hebben het gemunt op KLM Open en PGA Tour: 'Ik vreesde voor m'n leven'
24 jun
guido migliozzi
Podje Golf proost met KLM Open-winnaar Guido Migliozzi: 'Het was een geweldige week!'
24 jun
Guido Migliozzi wint KLM Open
Guido Migliozzi wint KLM Open na bloedstollend slot: 'Ik heb nooit gedacht dat het gedaan was'
23 jun
Lars van der Vight en Rhoan van Sambeeck
Beat the Pro met Rhoan (13): verslaat hij Lars van der Vight? 'Ik denk dat ik de bal op 50 centimeter moet slaan'
23 jun
Daan en Daniƫlle Huizing
Ace nummer 4 in KLM Open! Daan Huizing maakt eerste hole-in-one op DP World Tour, en zo voelt dat
23 jun
podje golf de tv show zaterdag
Indrukwekkende Lars van der Vight bij Podje Golf: 'Dit KLM Open is echt een bevestiging voor mij'
22 jun
Mikko Korhonen de leider in het toernooi na de derde ronde
Mikko Korhonen houdt stand, maar veel kapers op de kust aan vooravond finale KLM Open
22 jun
Wil Besseling
Besseling en Huizing missen Oranje, want de wekker ging héél vroeg: 'Dat was even schakelen'
22 jun
Beeld van het KLM Open
In beeld: klein 'golfgeluk' op het KLM Open voor jonge handtekeningenjagers
22 jun
podje golf vrijdag
Wouter de Vries in Podje Golf - de TV-Show: 'Dit is een hoogtepunt uit mijn tweede golfleven'
21 jun
Joost Luiten op hole 1 The International
Van der Vight maakt indruk; Luiten houdt hoop in KLM Open levend
21 jun
Lars van Meijel
Korhonen houdt KLM Open-baan in bedwang; De Vries en Van Meijel maken indruk
21 jun
Wouter de Vries op het KLM Open
Van de Wouwse Plantage naar The International: Wouter de Vries hoorde op het laatste moment dat hij kon spelen
21 jun
klm open donderdag podje golf
Joost Luiten schuift aan bij Podje Golf - de TV-Show: 'Je moet uit de rough blijven, en dat is goed gelukt'
20 jun
Mikko Korhonen KLM Open
Magistrale Manassero en koele Korhonen aan kop in KLM Open
20 jun
}