Hoe support jij Team Europe tijdens de Ryder Cup?
Beeld: Callaway Golf

Golfballen Callaway in Ryder Cup stijl

3 september 2018 Redactie GOLF.NL
Over drie weken barst het Ryder Cup geweld los op Le Golf National in Parijs. Callaway lanceert twee nieuwe golfballen, volledig in de stijl van de ontmoeting tussen Europa en Amerika.

Met het verschijnen van de opvallende Truvis probeert Callaway nog meer golfharten te stelen. Er zijn al aardig wat verschillende modellen verkrijgbaar en daar komen nu twee mooie versies bij: namelijk een 'European' en 'Stars & Stripes' golfbal:

Omdat er slechts een paar merken zijn die de woorden 'Ryder Cup' mogen gebruiken in hun producten is er gekozen voor 'European' en 'Stars & Stripes'. Het mag duidelijk zijn dat Callaway heel slim inspeelt op het grote duel tussen Europa en U.S.A... 

Natuurlijk zijn wij vooral gecharmeerd van de Europese versie, maar als je eind september Amerika steunt ben je vast blij met de 'patriotic red, white, and blue' Truvis. 

Hollands kleurtje

Naast een mooie 'Team Europe' versie was de Truvis ook al in Hollandse (rood/wit/blauw ) kleuren te koop (Klik hier voor meer informatie). 

Meer focus

Wat is de reden achter het kleurtje en het patroon, dat erg aan een voetbal doet denken? Dankzij het Truvis kleurenpatroon (Callaway noemt het 'Truvis technology') zou je de bal beter moeten kunnen zien. Dat zou weer moeten leiden tot meer focus, en dus een beter resultaat.  

En de golfbal zelf? Die is niet anders dan de standaard Chrome Soft en Chrome Soft X (Klik hier voor meer over de Callaway Chrome Soft. Kort samengevat heeft Callaway dankzij het extreem sterke materiaal grafeen, dat is gebruikt voor de buitenlaag, de binnenkern in de Chrome Soft kunnen vergroten. Een grotere kern zorgt voor meer afstand (en minder spin met de driver) zonder in te boeten aan zacht gevoel en spin op de greens.  

Het verschil tussen Chrome Soft en Chrome Soft X? De Chrome Soft voelt het zachtst, is het meest vergevingsgezind en vliegt het rechtst. De X is zacht, vergevingsgezind en biedt meer workability (draw/fade). 

Prijs €49,- per dozijn

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}