Als je van een kleurtje houdt: Callaway Chrome Soft Truvis.
Beeld: Callaway Golf

Hollandse driekleur in Callaway Truvis

2 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Altijd al met een golfbal in rood-wit-blauw willen spelen? Het kan met de nieuwe Truvis van Callaway.

De Callaway Chrome Soft heeft sinds de lancering in 2015 al aardig wat bereikt. (Klik hier voor meer over de Callaway Chrome Soft.) Met het verschijnen van de opvallende Truvis probeert Callaway nog meer golfharten te stelen. 

In Amerika verscheen kortgeleden de Truvis Stars and Stripes, een golfbal voor de patriottische golfer. 

De opvallende Truvis werd begin dit jaar ook voor Europa aangekondigd, maar het duurde even voordat ze ook echt te koop waren. De zes verschillende kleurstellingen - in zowel Chrome Soft en Chrome Soft X - zijn vanaf nu ook in Nederland te koop.

Focus

Wat is de reden achter het kleurtje en het patroon, dat erg aan een voetbal doet denken? Dankzij het Truvis kleurenpatroon (Callaway noemt het 'Truvis technology') zou je de bal beter moeten kunnen zien. Dat zou weer moeten leiden tot meer focus, en dus een beter resultaat.  

Je kan kiezen uit 6 verschillende kleurstellingen.

Hollands kleurtje

Naast een mooie Hollandse rood/wit/blauw versie is de Truvis te koop in de kleurcombinaties wit/roze, wit/rood, geel/zwart, wit/zwart en wit/blauw

En de golfbal zelf? Die is niet anders dan de standaard Chrome Soft en Chrome Soft X. Kort samengevat heeft Callaway dankzij het extreem sterke materiaal grafeen, dat is gebruikt voor de buitenlaag, de binnenkern in de Chrome Soft kunnen vergroten. Een grotere kern zorgt voor meer afstand (en minder spin met de driver) zonder in te boeten aan zacht gevoel en spin op de greens.  

'X' versie

Het verschil tussen Chrome Soft en Chrome Soft X? De Chrome Soft voelt het zachtst, is het meest vergevingsgezind en vliegt het rechtst. De X is zacht, vergevingsgezind en biedt meer workability (draw/fade). 

Ook de Chrome Soft X is in Truvis verkrijgbaar.

Tom Watson

Golfgrootheid Tom Watson zweert bij de Truvis:
Hij won er dit jaar zelfs de Par 3 Contest op Augusta mee:

Prijs €49,- per dozijn

Lees meer over

Equipment