Jeugd Olympische Spelen
Lauren Holmey en Jerry Ji

Oranje 26e op Jeugd Olympische Spelen

15 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Jerry Ji en Lauren Holmey zijn 26ste geworden in het teamkampioenschap van de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Ji won vorige week in de individuele wedstrijd de eerste olympische golfmedaille ooit voor Nederland.

Na het individuele toernooi volgde het teamkampioenschap van de Jeugd Olympische Spelen op Hurlingham Club in de Argentijnse hoofdstad. Het Nederlandse team was na dag één gedeeld zesde (fourbal strokeplay, 64 slagen). Op de tweede dag speelden Holmey en Ji foursome strokeplay (77 slagen) en zakte het team naar de 17de plaats. 

Op maandag, de derde en laatste dag, speelden Jerry (18) en Lauren (15) individueel strokeplay en werden de scores bij elkaar opgeteld. Nederland moest 157 slagen (+17) bij het totaal van dag één en twee optellen. Met 298 slagen totaal werd Team NL gedeeld 26ste.

Het mixed team-kampioenschap is gewonnen door Thailand. Amerika werd tweede en Argentinië derde.

Scores dag drie. Eindstand teams.

Individueel toernooi

Vorige week won Jerry Ji als eerste Nederlandse golfer een olympische medaille. Met een totaalscore van +1 over 54 holes op de Hurlingham Golf Club in Buenos Aires pakte Ji op fraaie wijze het olympisch brons. De gouden medaille ging met een score van -4 naar de Australiër Karl Vilips. Het zilver was voor de Amerikaan Akshay Bhatia. Bij de meisjes eindigde Lauren Holmey op de gedeelde 28ste plaats. Het goud was voor de Australische Kim Grace. Lees hier meer over de bronzen medaille van Jerry Ji die eerder dit jaar tweede werd in het EK voor Amateurs op de Haagsche.

Coach van de Nederlandse golfers was Floris de Vries, Chef de Mission van Team NL in Argentinië is Mark Huizinga.

Leaderboard JongensLeaderboard meisjes.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}