Beelden dag 1 Hero World Challenge

Woods in achterhoede, Huizing haalt cut

30 november 2018 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods is gedeeld 16de (een na laatste) na dag één van de World Challenge. Patrick Reed en Patrick Cantlay gaan aan de leiding. En in Australië heeft Daan Huizing dankzij een goede tweede ronde de cut gehaald.

De Amerikanen Patrick Cantlay en Patrick Reed lieten donderdag een ronde 65 noteren op de eerste dag van de Hero World Challenge. Op drie slagen afstand delen Henrik Stenson en Dustin Johnson de derde plaats. Tiger Woods, gastheer van het toernooi op de Bahama's, is met 73 slagen gedeeld 16de.

De wedstrijd op Albany Golf Club telt niet mee voor de FedEx Cup rankings maar wel voor de wereldranglijst. Het deelnemersveld is klein maar fijn met vier spelers uit de top 5 van de wereld en zestien uit de top 28.

Vorig jaar maakte Tiger Woods als nummer 1199 op de wereldranglijst zijn comeback in de Hero World Challenge. Nu is hij nummer 13. Hij is het toernooi niet goed begonnen maar als hij deze week wint, stijgt hij naar plaats 6 in de world rankings.

Leaderboard.

Australian PGA Championship

Challenge Tour-speler Daan Huizing doet deze week mee een wedstrijd van de European Tour. Hij ging op de eerste dag rond in 73 slagen (+1) en stond daarmee buiten de top 80. Dankzij een goede tweede ronde (69, -2) heeft de Nederlander de cut gehaald. Huizing is gedeeld 21ste na 36 holes. Hij maakte vrijdag drie bogeys en zes birdies op RACV Royal Pines Resort nabij Brisbane.

De Australiër Cameron Smith gaat aan de leiding met negen onder par (70-65). Smith speelde vorige week in eigen land in de World Cup met Marc Leishman, die nu gedeeld tweede is. Australië werd gedeeld tweede. Huizing speelde de World Cup met Joost Luiten; Nederland werd 24ste.

Leaderboard.

Mauritius Open

Tegelijk wordt op Mauritius een wedstrijd van de European Tour gespeeld.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees ook de voorbeschouwingen van de toernooien deze week.

}