Daan Huizing op Lumine
Daan Huizing in de Qualifying School
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing houdt kans op Tourkaart

13 november 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing maakt na vier van de zes ronden van de Qualifying School nog kans op een kaart voor de European Tour in 2019.

Alleen de Nederlanders Daan Huizing en Reinier Saxton hebben zich geplaatst voor de finale van de Qualifying School. De golfmarathon is zaterdag begonnen en duurt tot en met donderdag. 

Na ronde vier op dinsdag is er een cut: alleen de top 70 (plus ties) mag ronde vijf en zes spelen. Daan Huizing heeft de cut ruim gehaald maar hij moet woensdag en donderdag nog wel flink in het klassement klimmen om een kaart te veroveren voor de European Tour in 2019. Huizing staat na vier dagen op de gedeelde 39ste plaats terwijl alleen de top 25 (plus ties) na zes ronden een Tourkaart verdient. Huizing staat met een totaal van -9 drie slagen van de top 25.

Reinier Saxton heeft zich dinsdag teruggetrokken, hij had de laatste paar dagen last van een blessure. De Challenge Tour-speler stond na drie dagen buiten de top 135 van de 156 deelnemers. 'Ik heb gevochten voor wat ik waard was maar het was het nu niet meer waard en het had geen zin meer helaas!' aldus Saxton die in Stage Two van de Q School heel goed speelde en achtste werd.

Saxton, eindigde dit seizoen als nummer 68 op de jaarranglijst van de Challenge Tour. Hij heeft daarom in 2019 wel goede speelrechten in deze divisie onder de European Tour.

Huizing heeft volgend jaar ook goede speelrechten op de Challenge Tour, hij veroverde in het reguliere seizoen zelfs bijna een kaart voor de European Tour. Als Huizing de slotwedstrijd had gewonnen, of alleen tweede was geworden, dan was hij in de top 15 van de jaarranglijst geëindigd en had hij promotie naar de European Tour afgedwongen. Huizing kwam in de buurt maar werd derde in de slotwedstrijd van het jaar (lees hier meer). Hij is 20ste geworden op de jaarranglijst van de Challenge Tour. 

Darius van Driel koos er voor om de finale van de Q School over te slaan. Hij eindigde als nummer 34 op de Challenge Tour Rankings van 2018.

De Italiaan Matteo Manassero en de Engelsman Simon Dyson behoren tot de spelers die de cut missen in de Q School-finale. 

De zesdaagse finale van de Qualifying School wordt gespeeld op Lumine GC in Tarrogona, Spanje. In de finale speelt iedereen eerst twee ronden op de Lakes Course en twee op de Hills Course. De laatste twee ronden speelt iedereen op de Lakes Course.

Leaderboard.