Daan Huizing & Darius van Driel
Beeld: Golfsupport.nl

Geen promotie voor Huizing

3 november 2018 Redactie GOLF.NL
Een enorme teleurstelling voor Daan Huizing in de grote finale van de Challenge Tour. De Nederlander greep door een dubbel bogey op de 17de hole net naast de tweede plaats in het slottoernooi van de Challenge Tour en veroverde daardoor net geen kaart voor de European Tour.

Daan Huizing speelde uitstekend in de grote finale van de Challenge Tour, die ook dit jaar werd gespeeld op Al Hamra GC in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Na 16 holes stond de 28-jarige professional, die in 2013 via de Challenge Tour naar de European Tour promoveerde, op -5 voor de dag en alleen tweede. Daarmee zou hij precies voldoende geld verdienen voor een plek in de top-15 van de 'Road to Ras Al Khaimah', de jaarranglijst. 

Op de par-4 17de van Al Hamra GC ging het helaas mis. Door een dubbel-bogey 6 zakte Huizing naar de derde plaats. Zelfs een birdie op de slothole voor een 68 (-4) en een totaal van -15 kon daar niks meer aan veranderen. 

De Fransman Victor Perez, die al zeker was een plaats in de top-15 van de jaarranglijst, eindigde met twee birdies (voor -15) alleen op de tweede plaats en Adri Arnaus claimde de zege met een birdie en een eindtotaal van -17.

T-13 voor Van Driel

Ook Darius van Driel, de enige andere Nederlander naast Huizing die via de top 45 van de jaarranglijst een plaats in de Grand Final had afgedwongen, kon alleen met een 1ste of 2de plaats nog promotie afdwingen. De Nederlander had allesbehalve een slechte week en stond er lang goed voor (top-10 na 36 holes) maar werd met een totaal van -7 gedeeld 13de. 

'Ik wist wat er deze week moest gebeuren. Heb risico genomen, maar dat heeft zich helaas niet uitbetaald', zei Van Driel over de finale. Enigszins verrassend laat de professional de finale van de qualifying school volgende week Spanje (Lumine) aan zich voorbijgaan. 'De kaart die je kan verdienen op Q School is in mijn ogen niet veel waard. Vanwege de medical exemptions schuift alles op en heb je op Q School alleen iets aan plaats 1 tot 8. Daarnaast voelt mijn lichaam stijf en wil ik bouwen voor het nieuwe seizoen op de Challenge Tour, het circuit waar ik het moet doen', aldus Van Driel.

Daan Huizing speelt waarschijnlijk wel in de finale van Qualifying School om alsnog een kaart voor de European Tour veilig te stellen.

Eindstand.

Daan Huizing eindigt het seizoen op de 20ste plaats met een totaal €83.389. Darius van Driel vinden we terug op plaats 34 met €67.067.  

Order of Merit.

Daan Huizing kijkt toe hoe Adri Arnaus de winnende putt maakt: 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


De top-15 die we volgend jaar op de European Tour terugzien:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}