Loading the player...
Video: Garcia nog steeds aan de leiding
Bron: Ziggo Golf

Luiten verliest terrein

9 november 2018 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 75 op de tweede dag van de Nedbank Golf Challenge heeft Joost Luiten flink terrein verloren. Hij is gezakt van de gedeelde 23ste naar de gedeelde 45ste plaats.

Joost Luiten startte vrijdag op hole 1 van de Gary Player Country Club in Zuid-Afrika. Na negen holes stonden er twee birdies op zijn kaart maar ook een dubbele bogey (op de par-4 vijfde) en een bogey. Op hole 10 en 13 maakte Luiten birdie en op 13 een bogey. Helaas sloot hij de ronde af met een dubbele bogey op de par-18de voor een ronde 75 (+3).

Luiten was na de eerste ronde (72) gedeeld 23ste. Hij staat na twee ronden nog net in de top 45. 'Vandaag niet kunnen scoren', zei Luiten over de tweede dag. 'Elke fairway die ik heb gemist, leverde een bogey of dubbel bogey op. Ik maakte een goede birdie op 2 waar de eagleputt net te kort was. Op 5 stuiterde mijn drive echter het carpath op en eindigde op een onmogelijke plek. Dubbel bogey. Op 6 maakte ik een mooie lange put voor birdie van 8 meter. Op 8 sloeg ik een goede drive maar de ijzer-6 naar de green ging de bunker in en de parputt lipte uit de hole.'

'Op 10 maakte ik weer een goede birdie na een sandwedge op 3 meter en op 12 weer een birdie na een goede ijzer-4 op 3 meter', aldus Luiten.  'Maar op 13 lag mijn bal na de afslag in de fairwaybunker onder de lip en moest ik zijwaarts spelen; dat werd een bogey. Op 15 ging ik in twee slagen naar de green. De slag met de houten-3 landt op een sprinklerkop voor de green en eindigt 30 meter over de green, onder takken ... Ik maakte nog wel een goede save voor par. Op 15 sloeg ik met driver net in de rough; mijn slag met een wedgeslag eindigde 4 meter voor de green en ik maakte geen up-and-down; bogey. En op 18 eindigde mijn afslag met de driver net te ver rechts. De bal lag dood tegen een boom en de enige kant die ik op kon was 80 meter terug de fairway op. Van daar had ik nog 230 meter over. Ik sloeg een ijzer-4 de bunker in, maakte geen up-and-down dus het werd een dubbel. Twee dubbele bogeys zorgen er voor dat je niet aan scoren toekomt.'

Garcia aan kop

Er doen maar 72 spelers mee aan de Nedbank Golf Challenge waar Gary Player als gastheer optreedt. Er is geen cut. Sergio Garcia, twee weken geleden winnaar op Valderrama, gaat met 64 en 71 slagen (-9 totaal) aan de leiding. Louis Oosthuizen is tweede met -8 en Mikko Korhonen derde met -6.

Rory McIlroy is gedeeld 19de met één onder par. Thomas Detry is op de achtste plaats de beste Belg halverwege de Final Series-wedstrijd.

Leaderboard. Race to Dubai.

Final Series

Joost Luiten heeft sinds zijn polsblessure, die hem vijf maanden aan de kant hield, twee toernooien gespeeld. In Spanje werd hij gedeeld 11de en vorige week in Turkije eindigde hij als gedeeld 23ste.

Luiten is nummer 58 in de Race to Dubai. De Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) is het tweede van de drie Final Series Rolex toernooien in de Race to Dubai en het een na laatste toernooi van dit seizoen. De top-60 in de Race to Dubai na dit toernooi in Zuid-Afrika speelt het slottoernooi van de European Tour, het DP World Tour Championship ($8.000.000) in Dubai.

Luiten speelde de Nedbank Golf Challenge vier keer eerder: 16e, 24e, 14e en vorig jaar behaalde hij met een 12e plaats zijn beste resultaat tot nu toe. Lees ook de Wie speelt waar van deze week.}