Loading the player...
De hoogtepunten van dag 2 van het World Golf Championships-Mexico Championship.
Bron: Ziggo Sport.

Geen terreinwinst voor Luiten

3 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 71 (par) heeft Joost Luiten geen terrein gewonnen in het World Golf Championship-Mexico Championship.

Na een ronde 72 op donderdag ging Joost Luiten op vrijdag rond in 71 slagen. Hij was na dag één gedeeld 39ste en is na 36 holes gedeeld 40ste.

De Nederlander maakte op de eerste negen van de Chapultepec Golf Club twee bogeys en een birdie. Na birdies op 11 en 15 was hij één onder voor de dag maar Luiten besloot de ronde op de baan bij Mexico City bogey-par-bogey. 

'Ik maakte wederom te veel foutjes op de green en kreeg de ijzers niet dichtbij genoeg', zei Luiten over zijn tweede ronde, 'Ik mis op hole 1 een birdieputt van 1,5 meter en op hole 3 maakte ik een drie-putt van 7 meter. Op hole 6 sloeg ik een sandwedge die te veel spinde en op de fringe bleef liggen, een meter of tien van de vlag. Wederom een drie-putt vanaf daar.'

Op 9 maakte Luiten zijn eerste birdie: 'Een sandwedge op 3 meter. Op de par-5 11de maakte ik een easy birdie nadat mijn tweede slag, een ijzer-3, net voor de green kwam. Op de volgende par 5, 15, nog een birdie; na een goede up and down een tap-in voor birdie. Maar op 16 was m'n teeshot net te ver links; de bal raakte een boom en sprong 40 meter naar rechts in een bloemperkje waar ik hem onspeelbaar moest verklaren. Van daaruit terugchippen naar de fairway, een sandwedge op 5 meter en een goede putt voor bogey gemaakt. Op 17 opnieuw een birdie: een ijzer-9 5 meter links van de vlag en de putt voor birdie viel. Op 18 sloeg ik een goed teeshot, midden fairway, maar de approach was een beetje links, op een meter of 6. De eerste putt was net te kort. En dan de put voor par van 60 cm meter missen en afsluiten met een zure bogey. Drie drie-putts is te veel. Morgen beter.'

Het World Golf Championship met 64 spelers heeft geen cut. Het prijzengeld bedraagt 10 miljoen dollar. Luiten mag meedoen dankzij zijn negende plaats in de Race to Dubai die hij te danken heeft aan zijn 6de zege op de European Tour. 

Sharma aan kop

Shubhankar Sharma uit India, die zijn eerste World Golf Championship speelt, is de verrassende leider na 36 holes. Met elf onder par (65-66) heeft de 21-jarige speler twee slagen voorsprong op Sergio Garcia, Xander Schauffele en Rafa Cabrera Bello.

Louis Oosthuizen is gedeeld vijfde met -7, samen met onder anderen Dustin Johnson en Bubba Watson. De Belg Thomas Pieters is halverwege het toernooi gedeeld 14de en op die plaats staan ook Jordan Spieth en Phil Mickelson.

Leaderboard.

Voorbeschouwing: Luiten op 2300 meter in Mexico.

Joost Luiten vrijdag op de oefenfaciliteiten.

Hoogtepunten dag twee van pgatour.com.