Loading the player...
Beelden van ronde 1 van het BMW PGA
Bron: Ziggo Golf

Luiten 74ste na ronde 73

24 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het BMW PGA Championship begonnen met een ronde in 73 slagen (+1). Hij is na 18 holes gedeeld 73ste. Lucas Bjerregaard gaat aan de leiding.

In de eerste ronde op de West Course van Wentworth Club bij Londen maakte Joost Luiten vier birdies en vijf bogeys voor een ronde 73. Dat is goed voor de gedeeld 74ste plaats in het veld van 150 spelers.

'Ik speelde niet slecht maar wist mezelf te weinig belonen op de greens en bij vier afslagen die de fairway misten moest ik uitchippen', zei Luiten over zijn eerste ronde. 'Op hole 7 moest ik opzij slaan nadat de bal de waterhindernis in stuiterde. Op 8 sloeg ik een slechte hybride van de tee naar rechts achter een boom. Op 13, na een afslag met de een driver, was de bal plugged net buiten de bunker. Ik kreeg een free drop maar ik kon nog steeds niets vanwege de steile heuvel en omdat ik geen normale stand kon innemen. Op 16 sloeg ik wederom een slechte hybride - naar links onder de bomen - en moest ik weer uitchippen.'

Vanaf de afslag op 16 moest Luiten rustig aan doen: 'Bij dat teeshot op 16 schoot het ook nog in mijn onderrug dus de laatste drie holes waren lang. De eagleputt op de par-5 18de van 6 meter bleef op de rand liggen maar de birdie was lekker. Ik maakte ook birdie op 4 (par 5), 11 (par 4) en 12 (par 5). De birdies op 4 was een tap-in en op 12 ook! Op 11 had ik 1,5 meter over voor birdie, na een ijzer-9. Dat was ook gelijk de langste put die ik holede vandaag dus dan wordt het lastig om te scoren. Nu naar de fysio en hopelijk is de rug morgen weer beter en valt het mee.'

De leiders

Lucas Bjerregaard kwam laat op de dag binnen met 65 slagen (-7) en de 28-jarige Deen is daarmee de leider na dag één van het vlaggenschiptoernooi van de European Tour. Het prijzengeld bedraagt deze week 7 miljoen dollar.

Dean Burmester en Darren Fichardt uit Zuid-Afrika zijn tweede met 66 slagen. Rory McIlroy en Matthew Fitzpatrick zijn na een ronde 67 (-5) gedeeld vierde. Ian Poulter is na een ronde 74 te vinden op de 93ste plaats.

LeaderboardRace to Dubai. Voorbeschouwing.

Challenge Tour

Reinier Saxton, Robbie van West, Lars van Meijel, Jurrian van der Vaart, Darius van Driel en Wil Besseling doen mee aan de D+D REAL Czech Challenge op Golf & Spa Kunฤ›tická Hora. Besseling is na dag 1 de beste Nederlander; met -2 is hij gedeeld 29ste.

Leaderboard.

}