Meekers en Antonisse winnen NK t/m 21

21 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers bij de meisjes en Dario Antonisse bij de jongens zijn de winnaars geworden van de Trompbeker, het Nationaal Strokeplay Kampioenschap t/m 21 jaar gespeeld op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.

Bij de meisjes draaide het in de laatste ronde uit op een meeslepend duel tussen Zhen Bontan en Romy Meekers, clubgenoten van De Pan. Met nog twee holes te gaan op de Noord-Nederlandse in Glimmen stonden de twee gelijk aan de leiding op +6. Bontan maakte op 17 knap birdie tegen de par van Meekers. Op hole 18 volgde een dramatische ontknoping. Bontan, die voor de tiende en laatste keer het NK t/m 21 kon spelen, ging in de fout en maakte een dubbel-bogey. Meekers had genoeg aan een par voor de winst maar ze wist knap birdie te maken op de slothole. Mayka Hoogeboom van de Noordwijkse eindigde op vier slagen van Meekers als derde. 

Play-off jongens

Bij de jongens was het minstens zo spannend. Na 72 holes op de Noord Nederlandse stonden Bob Geurts (Hoge Kleij) en Dario Antonisse (Haagsche) gelijk met -2, play-off dus. In die verlenging trok Antonisse aan het langste eind door op de tweede extra hole een putt van anderhalve meter voor birdie te maken. Derde werd Stan Kraai (Eindhovensche) op vijf slagen van Geurts en Antonisse. Kiet van der Weele, leider na twee ronden, kende een teleurstellende slotdag. In de derde ronde kwam hij tot 74 slagen, maar in de slotronde ging het helemaal mis bij de speler van de Rosendaelsche: 80 slagen en een vierde plaats in het eindklassement.     

Leaderboard jongens 

Leaderboard meisjes

Klik hier voor de videoreportage van de laatste dag.

 


Lees meer over

Amateurs