Loading the player...
Dag 1 van de Belgian Knockout
Bron: Ziggo Golf

Luiten 102de na dag 1 Belgian Knockout

17 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Belgian Knockout begonnen met een hoge score: 74 (+3). De Belg Thomas Detry is een van de leiders in eigen land.

Joost Luiten startte vroeg op de dag en begon de eerste ronde (op hole 10) bogey-birdie-birdie. Op hole 14 van Rinkven International GC maakte de Nederlander een double bogey en op 17 een bogey. Daar kwam op 18 een birdie tegenover te staan. Op de tweede negen maakte Luiten geen birdies maar wel twee bogeys, op hole 2 en 9.

De Rotterdammer is na 18 holes gedeeld 102de. Luiten moet na 36 holes tot de beste 64 spelers behoren om zich te plaatsen voor de matchplay-fase in het weekend.

'Dit was heel slecht', zei Luiten na zijn ronde op Rinkven. 'Ik heb niks geholed, zelfs van binnen een meter niet. Hier word ik niet volijk van - als je zonder vertrouwen op de greens staat, dan is golf niet leuk. De greens zijn hobbelachtig en bij hobbelgreens sta ik zonder vertrouwen te putten. Dat weet ik van mezelf en dat blijkt vandaag maar weer, zelfs putts van 30 centimeter kreeg ik er niet in. Dan wordt het lastig spelen en voel je je gedwongen om alles dood bij de vlag te slaan. Maar dat was moeilijk met de wind van vandaag.' 

Luiten zet vrijdag alles op alles om de cut te halen. 'Ik had vandaag 32 putts nodig waarvan drie binnen een meter. Haal je die drie er af, dan speel je een ronde level par en dan is het weer een heel ander verhaal. Ik wil er graag bij zijn in het weekend want het idee van de Belgian Knockout - eerst strokeplay en dan matchplay - spreekt me erg aan. Golf is erg traditioneel en ik denk dat vernieuwing goed is om de sport voor iedereen interessant te houden. Om jeugd en televisiekijkers te trekken.' 

Daan Huizing is met een ronde 70 (-1) wel goed begonnen aan het nieuwe toernooi in België. De Challenge Tour-speler maakte vijf birdies en vier bogeys en staat op de 24ste plaats. Challenge Tour-collega's Reinier Saxton en Maarten Lafeber gingen rond in 76 slagen en zijn gedeeld 122ste. 

Goed begin Detry en Colsaerts

De Belgische European Tour-speler Thomas Detry is met 67 slagen (-4) een van de zeven leiders. Hij eindigde zijn ronde met drie birdies. Landgenoot Nicolas Colsaerts, medespeler van Joost Luiten in de strokeplay-ronden op donderdag en vrijdag, speelde ook een sterke ronde (68) in eigen land. De longhitter is daarmee gedeeld achtste.

De derde Belg op de European Tour, Thomas Pieters, maakte 73 en is gedeeld 83ste. Pieters, samen met zijn familie organisator van het toernooi, moet vrijdag een goede ronde spelen om de cut te halen. 

Leaderboard. Website: belgianknockout.com. Lees Wie speelt waar voor informatie over kaartjes.

De swing van Joost:

De Belgian Knockout is eerst 36 holes strokeplay, dan medal matchplay partijen tussen twee personen over negen holes (hierbij worden de slagen van de spelers over negen holes opgeteld en met elkaar vergeleken).

Challenge Tour - Costa del Sol Match Play 9

Leaderboard.