Grafische innovatie in de Garmin Z80

24 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Eerder dit jaar kwam Bushnell met de Hybrid, een laser met GPS-functionaliteit. Nu is het de beurt aan Garmin, een merk dat minder ervaring heeft met laser rangefinders, maar met de Z80 een mooi visitekaartje afgeeft.

De nieuwe Approach Z80 is flink aan de prijs maar daar krijg je flink wat snufjes voor. Naast de combinatie van afstanden via laser en GPS onderscheidt de Z80 zich vooral door het kleurenscherm en de innovatieve grafische weergave van de informatie die je nodig hebt. Zo zie je in de kijker naast accurate afstanden aan de linkerzijde van het scherm een 2D bovenaanzicht van de hole die je speelt. Dit komt vooral van pas als je wilt bepalen of bepaalde hindernissen in het spel komen als je geen rechte bal slaat. Naast ‘overlays’ van de hole kan je ook inzoomen op de green en krijg je ook je favoriete lay-up afstanden te zien. 

Net als veel andere laser rangefinders heeft de Z80 een ‘Plays Like’ functie bij hoogteverschillen die gelukkig ook eenvoudig uitgeschakeld kan worden voor wedstrijden.

Prijs: € 650