Romy Meekers EK
Romy Meekers: een 65 op de slotdag
Beeld: Golfsupport.nl

Meekers en Weber 11de in EK

28 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers en Dewi Weber zijn in het EK voor Amateurs in Slowakije op de elfde plaats geëindigd.

European Ladies' Amateur Championship

Romy Meekers kwam op een totaal van drie onder par door een sterke slotronde op de Heritage Course van Penati Golf Resort: 65 slagen (-7). Ze maakt acht birdies en een bogey. De 65 was de beste ronde van de dag en Meekers steeg op zaterdag 29 plaatsen in het klassement. Dewi Weber speelde goed in de derde en vierde ronde: 74, 72, 69 en 70 slagen voor een totaal van -3. Ze steeg op de laatste dag tien plaatsen in het klassement.

Zhen Bontan en Danielle Modder misten ruim de cut in het individuele EK. Bontan was vorig jaar de beste Nederlandse, ze werd toen gedeeld vijfde. 

Het kampioenschap werd gewonnen door de Spaanse Celia Barquin met zestien onder par.

In het EK voor heren van 2018 eindigde Jerry Ji op de tweede plaats; lees hier meer

Scores

European Young Masters

In de European Young Masters is Benjamin Reuter met +5 over 54 holes gedeeld zevende geworden. Tim van der Steen eindigde als gedeeld 18de. In de strijd tussen de meisjes op Hauger Golf Club in Noorwegen werd Lauren Holmey gedeeld 20ste en Daphne van Son gedeeld 27ste.

Scores.

Euram Bank Open, Challenge Tour

Darius van Driel is gedeeld eerste na de derde ronde van het Euram Bank Open op Golfclub Adamstal in Oostenrijk. Hij ging op zaterdag rond in 62 slagen (-8: zes birdies en een eagle).

Leaderboard.