lars van meijel jaar gratis bier
Een bijzondere prijs voor Lars van Meijel

Besseling 10de, Van Meijel wint bier

8 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Een top-10 notering voor Wil Besseling op de Challenge Tour in Tsjechië en een gedeelde tweede plaats voor Davey Porsius op de Alps Tour.

Prague Golf Challenge

Wil Besseling verliet Praag op zondagmiddag met een cheque van 3.453 euro. De Nederlander begon de slotdag op de gedeelde negende plaats en werd met een slotronde 71 (-1) en -12 totaal gedeeld tiende.

Lars van Meijel werd gedeeld 16de in het toernooi op Prague City Golf maar hij won de longest drive op hole 7 en dat wordt beloond met een jaar lang gratis bier van een Tsjechische fabrikant. Darius van Driel gedeeld 31ste. De wedstrijd werd gewonnen door Ben Stow uit Engeland met 18 onder par.

Vier Nederlanders misten de cut: Jurrian van der Vaart (met één slag), Reinier Saxton, Daan Huizing en Robbie van West. Huizing werd vorige week in Denemarken vijfde en Van der Vaart werd toen tiende.

Op de jaarranglijst is Wil Besseling nu de beste Nederlander, hij is Daan Huizing gepasseerd. Besseling is 31ste en Huizing 32ste. Reinier Saxton is nummer 42.

Eindstand. Jaarranglijst

Iers Open

De Schot Russell Knox heeft op Ballyliffin het Iers Open gewonnen na een play-off tegen Ryan Fox uit Nieuw-Zeeland. Beiden eindigden het toernooi van de European Tour op 14 onder par. De Spanjaard Jorge Campillo werd derde en landgenoot Jon Rahm gedeeld vierde. Toernooigastheer Rory McIlroy eindigde als gedeeld 28ste.

Eindstand. Race to Dubai (de geblesseerde Joost Luiten is gezakt van de 37ste naar de 39ste plaats.) Video van dag vier:

Loading the player...

Alps Tour

Davey Porsius is gedeeld tweede geworden in het Saint Malo Golf Open. In  laatste ronde op Saint-Malo Golf Resort maakte hij 65 voor een totaal van -16, twee slagen meer dan de winnaar in Frankrijk, de Franse amateur Alexandre Fuchs. Rowin Caron werd gedeeld achtste en Lars Keunen gedeeld 11de.

Porsius is op de jaarranglijst nummer 11, Caron 23ste en Keunen 24ste.