Succesvol Open op GC Broekpolder

7 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Het Broekpolder International Open is gewonnen door de Fransman Nicolas Maheut. In het succesvol verlopen toernooi van de ProGolf Tour werd Maarten Bosch de beste Nederlander.

Nicolas Maheut besloot de eerste editie van het Broekpolder International Open in stijl. De Fransman maakte birdie op hole 18 voor een totaal van -12. Voor Maheut, die € 5.000 verdiende met zijn zege, is het de eerste overwinning als professional. 

Maarten Bosch, verbonden aan Broekpolder, werd met een gedeelde vierde plaats de beste Nederlander in het toernooi van de ProGolf Tour. Bosch kwam in de laatste ronde tot 70 slagen (-2) voor een totaal van -5. Achter Bosch deelden Fernand Osther en amateur Philip Bootsma die speelt op Golfclub Houtrak de zesde plaats. Opvallend was ook het prima spel van James Doughtie, de headpro van Broekpolder, die met +2 beslag legde op de 27ste plaats.

Stimpmeter

De baan in Vlaardingen verkeerde in uitstekende conditie met greens die bijna de 12 op de stimpmeter aantikten. Dick Molenaar, voorzitter van het organisatiecomité van Broekpolder, sprak van een zeer geslaagd toernooi. ‘De spelers van de ProGolf Tour noemden Broekpolder de beste baan die ze dit jaar hebben gespeeld, dat is een groot compliment voor de club en vooral natuurlijk voor onze greenkeepers. Er was veel publiek en met 120 vrijwilligers van Broekpolder werd het toernooi gedragen door de club. De komende weken gaan we evalueren en vervolgens een beslissing nemen of er volgend jaar een tweede editie komt.’

Uitslag.

Lees meer over

Pro Golf Tour