Li Haotong blijft McIlroy voor in Dubai

28 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Li Haotong heeft met een recordscore de Dubai Desert Classic gewonnen. De 22-jarige Chinees bleef Rory McIlroy een slag voor.

De Dubai Desert Classic 2018 kende een prachtige ontknoping. Aan het begin van de slotronde stond Li Haotong aan de leiding met een slag voorsprong op Rory McIlroy. Op de tee van hole 18 was het verschil nog steeds één slag in het voordeel van de Chinees: -22 tegen -21. Op de par-5 slothole eindigde de drive van Li links in de rough, McIlroy sloeg een streep op de fairway. De Noord-Ier, tweevoudig winnaar van de Desert Classic, kon met twee slagen de green bereiken. Li moest opleggen maar sloeg een heel gedurfde derde slag over het water. Even later maakte hij onder grote druk een geweldige putt van een meter of drie voor birdie en de winst.

Met -23, een nieuw toernooirecord, veroverde de in Shanghai geboren golfer zijn tweede zege op de European Tour na de overwinning in het Volvo China Open in 2016. Li wordt door zijn overwinning de eerste Chinese golfer in de top-50 van de wereldranglijst. Voor Rory McIlroy was en na de derde plaats vorige week in Abu Dhabi nu een tweede plek. Achter McIlroy eindigde Tyrrel Hatton op -20 alleen als derde.

Rugklachten Huizing

Daan Huizing toonde na de moeizame 77 in de derde ronde herstel met een ronde gelijk par. Met een totaal van gelijk par eindigde de Nederlander op de 69ste plaats. Huizing had de pech dat hij bij het inslaan voor de derde ronde last kreeg van zijn rug. ‘Het schoot opeens in mijn rug. In de baan had ik moeite goed door de bal te komen en de scherpte van de eerste twee dagen vast te houden. Vandaag kreeg ik steeds meer last en ik was blij dat het toernooi er op zat.’

Huizing hoopt dat de geplande trainingsstage met zijn coach Phil Allen kan doorgaan. ‘Ik zou vier dagen met Phil gaan trainen en daarna naar Marokko gaan om twee toernooien te spelen van de ProGolf Tour. Ik hoop dat het allemaal kan gaan zoals gepland en dat mijn rug morgen weer een stuk beter voelt.’

Joost Luiten miste de cut op een slag. Luiten speelt de komende week het toernooi in Maleisië

Leaderboard

Race to Dubai

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}