Le Golf National in Parijs, Ryder Cup 2018
Albatros Course

Betreed zelf de Ryder Cup-arena

19 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Voor een Ryder Cup-ervaring 2.0: speel zelf op de baan waar de Europese en Amerikaanse topgolfers eind september het strijdtoneel betreden.
 

Natuurlijk zit je vanaf 28 september voor de televisie om de Ryder Cup op de voet te volgen, het golfhoogtepunt van 2018. Op zich is dat al leuk genoeg, maar hoe zou het zijn als je de holes kent, weet hoe de baan speelt, wat lastige posities zijn? Dit jaar is je kans: het evenement vindt plaats op Le Golf National bij Parijs, volgens Google Maps precies 500 kilometer en 5 uur en 6 minuten rijden van Utrecht, en je kunt er gewoon tot eind augustus (en weer in oktober) een teetime boeken. Losse greenfee voor de Albatros Course? 200 euro. Maar als je even verder kijkt, zijn er genoeg opties met overnachting(en) die best te betalen zijn, zeker voor zo’n unieke ervaring. 

Deals

Op de site van Le Golf National kun je een package boeken vanaf 185 euro (tot april) en 210 euro (mei tot en met augustus) per persoon. Voor dat bedrag krijg je een overnachting in het Novotel (aan de baan), ontbijt en een greenfee. Ook Pin High  en Golftime hebben deals. 

Waar speel je dan? Op een van de beste banen van Frankrijk. Albatros Course is er sinds 1990, is sindsdien vrijwel elk jaar het toneel geweest van het European Tour-toernooi Open de France, heeft een links karakter en de laatste vier holes zijn befaamd dankzij de vele waterpartijen. Op Leadingcourses.com krijgt de baan een 8,4. 

Om de hoek

En als je er dan toch bent… het Kasteel van Versailles, een van de best bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk, ligt op 15 autominuten van Le Golf National, de Eiffeltoren op 34 minuten en de Notre-Dame op 46 minuten.

Lees hier alles over de Ryder Cup.