Ijzer-10 Hideto Tanihara Australiƫ
De ijzer-10 in de tas van Hideto Tanihara.
Beeld: European Tour

Opmerkelijke club in tas Japanner

9 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Hideto Tanihara deed deze week bij de start van de World Super 6 in Perth de wenkbrauwen van zijn flightgenoten fronsen. De Japanse Tour-speler heeft namelijk een opmerkelijke club in zijn tas: een ijzer-10.

Tanihara speelt met ijzers van het dure merk Honma, wat de clubselectie verklaart. Deze Japanse leverancier produceert de ijzer-10 standaard. De club in de standaardset heeft 43 graden loft, iets meer hellingshoek dan een ijzer-9 en iets minder loft dan een pitching wedge.

De bekendste speler die gebruik maakte van een ijzer-10 was ongetwijfeld Charles Coody. In 1971 had de Amerikaan deze club in zijn tas bij zijn overwinning in The Masters. Zijn ijzer hangt nog altijd in de zogenaamde ‘Trophy Room’ in het clubhuis van Augusta.

Echt geholpen heeft het Tanihara overigens nog niet. Na twee rondes staat de Japanner gedeeld 57ste, waarmee hij nipt de cut heeft gehaald. Lee Westwood en Brett Rumford, vorig jaar nog winnaar, gaan aan de leiding in Australië. Bekijk hier het leaderboard, en lees hier meer over het speciale format bij de World Super 6.

Kijk hieronder naar een samenvatting van de tweede ronde van het ISPS HANDA World Super 6 Perth.

Loading the player...