Jordan Spieth met links Clint Eastwood
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 6

6 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

8 - 11 European Tour, ISPS HANDA World Super 6 Perth, Lake Karrinyup Country Club. Prijzengeld  $ 1.350.000   Leaderboard

8 - 11 PGA Tour, AT&T Pebble Beach Pro-Am, Pebble Beach Golf Links, Spyglass Hill Golf Club, Monterey Peninsula Country Club, Californië. Prijzengeld  $ 7.400.000   Leaderboard

9 - 11 ActewAGL Canberra Classic, Royal Canberra Golf Club, Australië. Prijzengeld  AUD 150.000   Leaderboard

8 - 10 ProGolf Tour, Open Casa Green Golf 2018, Casa Green Golfclub, Casablanca. Prijzengeld: € 30.000. Leaderboard

8 – 11 European Tour/Asian Tour , ISPS HANDA World Super 6 Perth, Lake Karrinyup Country Club.  Prijzengeld  $ 1.350.000  

De tweede editie van de Super 6 in Perth, georganiseerd door de European Tour en de Asian Tour. De eerste drie ronden wordt er gewoon strokeplay gespeeld maar er zijn twee cuts. Na 36 holes gaat de top-65 (+ ties) door naar de derde ronde. Na 54 holes is er nog een cut en gaan de beste 24 spelers (bij gelijke stand is er een play-off) door naar het matchplay gedeelte op de slotdag. De top-8 heeft de eerste ronde een bye, de andere zestien spelers vechten het uit over zes holes matchplay partijtjes. Wie verliest ligt er uit tot er twee finalisten over blijven. Als een partij na zes holes all square is, wordt er een shootout gespeeld op een speciaal geconstrueerde hole van negentig meter met een slag naar de green van hole 18. 

Vorig jaar won Brett Rumford in eigen land en stad door in de finale het Thaise talent Phachara Khongwatmai (nu 18 jaar oud) te kloppen. Joost Luiten ziet af van de lange reis naar Perth en is een week vrij. Ook veel andere vaste spelers van de European Tour slaan dit toernooi over waardoor er volop plek is voor mindere goden zoals Christopher Mivis, de enige golfer uit de Benelux in het deelnemersveld tenzij je de Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman ook meetelt.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do, vr en za 06:00 - 10:00 zo  05:00 - 10:00

Leaderboard

8 – 11 PGA Tour, AT&T Pebble Beach Pro-Am, Pebble Beach Golf Links, Spyglass Hill Golf Club, Monterey Peninsula Country Club, Californië. Prijzengeld  $ 7.400.000 

Een toernooi met een rijke historie dat groot werd gemaakt door Bing Crosby, de zanger/acteur die in 1977 overleed toen hij na een rondje golf een hartaanval kreeg op een golfbaan net buiten Madrid. Crosby, ook wel ‘the ultimate celebrity golfer’ genoemd, organiseerde in 1937 voor het eerst een pro-am voor leden van de Lakeside Golfclub in Californië, een van de naar verluidt 75! golfclubs waar hij in zijn leven lid van is geweest. 

In 1947 verhuisde het toernooi naar Pebble Beach en eind jaren 50 kwam de Bing Crosby National Pro-Am voor het eerst op de nationale televisie. Crosby en een groot aantal andere beroemdheden speelden samen met de toppro’s en die mix trok veel publiek en aandacht. 

Tegenwoordig heet het toernooi de AT&T Pebble Beach Pro-Am maar de opzet is nog steeds hetzelfde. Pro’s worden gekoppeld aan meer of minder bekende amateurgolfers uit de wereld van de sport (Wayne Gretzky, volgens velen de beste ijshockeyer ooit), de entertainment (Bill Murray) of het bedrijfsleven. De eerste drie ronden speelt iedereen een keer op Pebble Beach, Spyglass Hill en Monterey Peninsula en de slotronde is op Pebble Beach, de openbare topbaan waar het US Open in 2019 voor de zesde keer gespeeld gaat worden. Titelverdediger is Jordan Spieth die vorig jaar won met een score van -19.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00 - 23:00 za 20:00 - 01:00 zo 19:00 - 00:30 

Leaderboard

9 – 11 ActewAGL Canberra Classic, Royal Canberra Golf Club, Australië. Prijzengeld  AUD 150.000  

Anne van Dam speelt na haar 21ste plaats in het Oates Vic Open afgelopen zondag ook deze week in Australië. Het prijzengeld is met 150.000 Australische dollars niet al te aanlokkelijk, maar het mooie weer en de mogelijkheid om vroeg in het jaar toernooigolf te spelen op een baan in topconditie maakt dat veel speelsters van de Ladies European Tour naar Canberra zijn gekomen. Anne van Dam vliegt na het toernooi naar Nederland en speelt daarna op de Symetra Tour, het circuit in Amerika onder de LPGA Tour.

Leaderboard

8 - 10 ProGolf Tour, Open Casa Green Golf 2018, Casa Green Golfclub, Casablanca. Prijzengeld: € 30.000. 

De ProGolf Tour is begonnen aan een reeks van liefst zeven toernooien in Marokko. Vandaag eindigt het Prestigia Open. Twee dagen later begint al weer het Open Casa Green Golf in Casablanca. Robbie van West, Dylan Boshart, Maarten Bosch, Robin Kind, Max Albertus, Lars Keunen,  Evanildo Silva dos Santos, Paul Berkhout en en amateur Timo Thans staan op de startlijst.

Leaderboard