De Domburgsche: baan van het jaar 2018

Links in Domburg baan van het jaar

21 december 2018 Redactie GOLF.NL
Een videoportret van de baan van de Domburgsche Golfclub in Zeeland.

Vorige week zijn de Golf Awards uitgereikt, een initiatief van de KNGF (de Koninklijke Nederlandse Golffederatie), de NVG (de Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties) en PGA Nederland (Professional Golfers Associatie Holland). De Golf Award voor de beste baan van 2018 ging naar de Domburgsche Golfclub.

De Domburgsche heeft gewonnen omdat de baan in het enquêteprogramma Players 1st de hoogste NPS-score onder leden en nieuwe golfers had. Dat betekent dat de baan en club hoog gewaardeerd wordt door golfers. Het doel van de enquête tool van Players 1st is om de golfbranche klantvriendelijker te maken.

Ter gelegenheid van de Golf Awards maakte Marcel Maijer een videoportret van de Dombugsche. Het filmpje is te zien in de player bovenaan dit artikel.

De club en baan bestaat 104 jaar. De Domburgsche is de enige echte linksbaan van Nederland (pal aan zee, op onvruchtbare duingrond). Op de baan in Zeeland kijkt men van diverse afslagplaatsen over de Noordzee uit. Aan de andere zijde heeft men een wijds uitzicht over het eiland Walcheren. Schapen begrazen elk jaar de rough waardoor een afgedwaalde bal beter is te vinden. 

In de baan zijn nog ongeveer honderd bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. De Nazi's hadden bunkers en luchtafweergeschut in de baan gebouwd die in 1944 door de geallieerden gebombardeerd werden. De kuilen zijn nu grasbunkers. In de afgelopen decennia is de baan met door architect Alan Rijks aangepast.

De baan staat in de top100golfcourses.com top 25 van Nederland op de 22ste plaats. Op Leadingcourses.com heeft Domburg een 7,4 als gemiddeld cijfer.

De Domburgsche kent geen starttijden. Klik hier voor de greenfeetarieven en handicapeisen. Algemene informatie: domburgschegolfclub.nl.

Luchtbeelden van de baan:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Klik hier voor de winnaars van de andere Golf Awards.

Waar kan ik golfen?

Er zijn geen golfbanen gevonden binnen uw zoekcriteria.
}