Badpaviljoen Domburg

Golfnachtje weg: Domburg

14 december 2018 Redactie GOLF.NL
Golf spelen op de Golfbaan van het Jaar, dat belooft wat. Te meer omdat je op de Domburgsche niet alleen kan genieten van de Zeeuwse gastvrijheid maar ook van puur linksgolf.

Een golfnachtje weg in eigen land. Met de kleine 250 golfbanen die Nederland telt, kun je heel wat uitstapjes vooruit. Elke golfbaan heeft haar eigen karakter en sfeer (in de omgeving). Zoek je rust en ruimte, wil je een golfronde combineren met de dynamiek van de stad, wil je uitwaaien of heb je behoefte aan bomen om je heen? GOLF.NL doet je in deze rubriek suggesties aan de hand. Deze keer gaan we naar een prijswinnende baan.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


De Domburgsche Golfclub is sowieso al een bezoek waard als je een keer puur linksgolf wil ervaren (wat op weinig plekken kan in Nederland) en de baan ligt op de zonnigste plek in het land. (Lees hier het artikel De ‘zonnigste’ banen in ons land?) Maar nu is er nog een extra goede reden om naar Zeeland te gaan: de Domburgsche Golfclub is Golfbaan van het jaar 2018 geworden. Op belangrijke punten als gastvrijheid en onderhoud van de baan scoorde de Domburgsche hoog bij leden en greenfeespelers. Tijd dus om te beoordelen of de club deze award inderdaad waard is. 

De beroemde 9-holesbaan op Walcheren bestaat al sinds 1914 en is daarmee een van de oudste golfbanen van Nederland. Aanvankelijk was het een commerciële onderneming die zich richtte op buitenlandse toeristen. Later werd Domburg een verenigingsbaan, maar gasten zijn nog altijd welkom. De negen holes, ontworpen door E.C. Warren, zijn in de Tweede Wereldoorlog flink vernield en werden pas in 1955 heropend. Sommige bomkraters zijn geïntegreerd in de baan. Met hulp van baanarchitect Alan Rijks zijn de afgelopen jaren aanpassingen gedaan ter modernisering. De ligging in de duinen met uitzicht op zee maakt de Domburgsche tot een echte links course waar de wind en rough voor een uitdagende ronde zorgen. Op Leadingcourses.nl krijgt de baan een 7,4.

Greenfees:
18 holes: 55 euro; 9 holes: 37,50 euro (maandag t/m zaterdag, niet in juli en augustus)
18 holes: 65 euro; 9 holes: 42,50 euro (zon- en feestdagen, juli en augustus)

Meer informatie: Domburgsche Golfclub

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Slapen

De golfbaan van Domburg kent een rijke historie maar het dorp zelf ook. De geschiedenis van Domburg als badplaats begint in 1834 als twee Middelburgse families besluiten om met badkoetsen een zeebad te nemen. De aantrekkingskracht van het dorp nam toe en om het groeiende aantal toeristen accommodatie te kunnen blijven bieden, werd in 1866 het Badhotel geopend. En dat hotel staat er nog steeds. Inmiddels met spa (zwembad, sauna’s en behandelingen) en twee restaurants. Niet goedkoop, vanaf 191 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Meer informatie: Badhotel Domburg

In de buurt zijn er goedkopere alternatieven zoals Strandhotel Duinheuvel, Hotel Bosch en Zee en Hotel Nehalennia waar je per nacht rond de 80 euro betaalt voor een tweepersoonskamer.

Eten

Als je in historische sferen wilt blijven, kun je eten (of lunchen of borrelen) in Het Badpaviljoen, een beeldbepalend rijksmonument in neorenaissancestijl op de duinen van Domburg met uitzicht op zee. Het werd gebouwd in 1889 en kwam in de plaats van een kleiner badpaviljoen dat in 1837 was gebouwd.

Meer informatie: Restaurant Het Badpaviljoen
}