KLM Open is een birdiefestival!

26 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Het KLM Open is een waar ‘birdiefestijn’. Het toernooi wordt dit jaar voor de derde en laatste keer op The Dutch gespeeld. Een mooi moment om de birdiebalans van de afgelopen twee jaar op te maken…

Wees eerlijk, birdies maken ons allemaal een stuk vrolijker op de golfbaan. Natuurlijk, niets bevredigender dan zelf die putt voor -1 maken en die score invullen op je kaart in de app GOLF.NL, maar van birdies zien vallen worden wij ook heel gelukkig.

Bij het KLM Open ben je dan aan het juiste adres, want het toernooi is een waar birdiefeest voor spelers en toeschouwers. We nemen even wat getallen door. Pas op, dat het je niet gaat duizelen van de cijfertjes, maar bedenk dat dit je zeker gaat helpen om op The Dutch de meeste birdies te spotten.

De eerste keer

Het debuut van het KLM Open op The Dutch in 2016 was er natuurlijk een om nooit meer te vergeten. Niet alleen kroonde Joost Luiten zichzelf voor de tweede keer in zijn carrière tot Koning van het KLM Open, hij was dat jaar ook de speler die de meeste birdies maakte in vier ronden: 22! Dat record bleef een jaar later onaangetast. De speler met de meeste birdies over twee edities is de Oostenrijker Bernd Wiesberger met 38. Joost kwam in 2017 helaas in twee ronden ‘slechts’ tot zes birdies. In totaal zijn er in twee jaar KLM Open op The Dutch 15.876 holes gespeeld en 3.149 birdies gevallen. The Dutch loopt dus ongeveer 1 op 5…


SPEEL MET JOUW BIRDIES MEE IN DE STERN BIRDIERANKING!


Ben je echt een birdiewatcher, dan moet je bij het KLM Open een plekje zoeken bij de green van hole 6. Die par 5 is een echte ‘birdiemagneet’. Over twee jaar gerekend vielen daar al 476 birdies, bijna het dubbele van het aantal op hole 15, een andere par-5 (255). Saillant detail: in de derde ronde van het KLM Open 2016 maakten alle spelers op deze hole par of beter…Nul bogeys of erger dus. Dat kan geen andere hole in het KLM Open ‘nazeggen’…

De holes bij het KLM Open op The Dutch

Beat The Pro hole

Hole 6 is met een score van -495 (er werden ook nog 39 eagles gemaakt…) dus met afstand de makkelijkste hole in het KLM Open, gevolgd door hole 14, de Beat The Pro hole. Daar werden weliswaar minder (222) birdies gemaakt dan op hole 15 (255) en hole 13 (254) maar ook minder ‘missers’…Hole 14 werd over twee jaar 163 slagen onder par gespeeld, hole 15 in -140 en hole 13 in -117. Na hole 14 is overigens hole 4 (ook een par-3) de makkelijkste hole (146 onder par).

Waar moet je niet zijn als je flink wat birdies wilt zien? Op hole 11…Daar werden in acht ronden slechts 55 birdies genoteerd. De 444 meter lange par-4 speelde tot nu toe 316 slagen boven par! Met afstand is dit de lastigste hole voor de spelers.

Hole 11 van het KLM Open hoorde in 2017 zelfs in het rijtje van 18 moeilijkste holes op de European Tour thuis. Lees daarover hier meer.

(m.m.v. Mirko Alblas/statistieken)

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Banen European Tour KLM Open