Win golfballen met de Stern Birdieranking!
Beeld: GOLF.NL
Win golfballen met de Stern Birdieranking!

Win golfballen met de Stern Birdieranking!

19 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Het maken van birdies is nu nog leuker. Met de app GOLF.NL kun je meedoen aan de Stern Birdieranking, een klassement waarin je het opneemt tegen de rest van Nederland. Elke maand zijn er prijzen te winnen.

Ook in 2018 zijn jouw birdies prijzen waard! Als je in de top-10 eindigt van de maandelijkse Stern Birdieranking ontvang je een sleeve Stern golfballen van Titleist (DT TruSoft). 

De Stern Birdieranking voegt een competitief element toe aan de app GOLF.NL, waarmee je onder meer al je scorekaarten digitaal kunt invoeren zodat je handicap direct wordt aangepast. De app wordt inmiddels al door bijna 60.000 golfers gebruikt. 

Maart is de eerste maand waarin we ballen weggeven, dus download en gebruik de app als je de baan ingaat! Heb je de app nog niet, volg dan deze paar stappen en vergroot je golfplezier.

Stap 1: download de app GOLF.NL

Ga naar golf.nl/app of download de app direct in de appstore van iOS of Android. Voorwaarde om mee te kunnen doen aan de Stern Birdieranking is wel dat je als golfer een actief account hebt bij GOLF.NL (via de app GOLF.NL of mijn.golf.nl). Na het downloaden kun je direct een account aanmaken met je NGF-lidnummer. Na registratie met je NGF-nummer (klik hier om dat nu te doen) in de gedownloade app of mijn.golf.nl kom je nog meer te weten over je prestaties ten opzichte van je vrienden en andere golfers in Nederland.

Stap 2: Ga de baan in!

Het klassement wordt opgemaakt aan de hand van direct door de speler ingevoerde digitale scorekaarten en scorekaarten die via de club worden geregistreerd. Ga dus de baan in! Let op: Alleen qualifying scorekaarten tellen mee voor de Stern Birdieranking.

Stap 3: Puntentelling Stern Birdieranking

De Birdieranking is gebaseerd op netto birdies, dus het aantal slagen na handicapverrekening telt. Daarmee hebben golfers van alle handicaps gelijke kansen. 

Elke birdie levert één punt op. Ook eagles (twee punten) en albatrossen (vijf punten) worden meegerekend. Aan het einde van de maand krijg je bericht over jouw eindklassering.

Birdie =  1 punt
Eagle = 2 punten
Albatross = 5 punten

Stap 4: Top-10 = doosje Titleist ballen!

Hoe vaker je speelt, hoe meer punten er te verdienen zijn! In de app kan je zien hoe je ervoor staat. Als je in de top-10 eindigt van de landelijke Stern Birdieranking zijn de ballen voor jou!

De Stern Birdieranking is een initiatief van Stern, partner in duurzaamheid van de golffederatie NGF en GOLF.NL. Met dit initiatief willen de partijen het belang van de natuur in de golfsport benadrukken.