Anne van Dam in het Ricoh Women's British Open
Beeld: LET

Van Dam niet door in Brits Open

3 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Het Ricoh Women's British Open, een van de majors voor vrouwen, is voorbij voor Anne van Dam.

De tweede ronde van Anne van Dam op Royal Lytham & St Annes in Engeland was goed, maar ze moest veel schade van de eerste dag herstellen. Op donderdag ging ze rond in 76 slagen en daarmee was ze gedeeld 113de. Op vrijdag startte de Arnhemse vroeg en goed: na negen holes was ze dankzij drie birdies drie onder par. Maar op de tweede negen van de linksbaan maakte Van Dam een bogey (op de par-5 elfde) en een double bogey (op de par-3 twaalfde). Met 76 en 72 slagen (+4) miste de 22-jarige Nederlandse de cut op drie slagen. 

Van Dam werd vorige week in het Schots Open op Gullane GC gedeeld 17de. Ze is nummer drie op de Order of Merit van de Ladies European Tour.

Pornanong Phatlum uit Thailand gaat aan de leiding met -10 (67-67). Minjee Lee uit Australië, Mamiko Higa uit Japan en de Engelse Georgia Hall delen na 36 holes de tweede plaats op negen onder par.

Leaderboard. Tv: elke dag hoogtepunten op de BBC.

Challenge Tour

Wil Besseling is halverwege de Swedish Challenge gedeeld zesde. Hij ging rond in 68 en 70 slagen en staat met -6 vier slagen achter op de leider, Max Orrin uit Engeland. Darius van Driel, afgelopen zondag winnaar in Oostenrijk, miste de cut in de wedstrijd op Katrineholms GK, net als Reinier Saxton, Lars van Meijel, Robbie van West en Jurrian van der Vaart.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LET