Anne van Dam
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam sterk in Schots Open

29 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Met haar beste ronde van het toernooi is Anne van Dam op een keurige zeventiende plaats geëindigd in het Schots Ladies Open op de Gullane Golf Club.

Na ronden 73-70-70 tekende Anne van Dam op de slotdag van het Schots Ladies Open voor een mooie 68 (-3). Op de linksbaan van de Gullane GC maakte de 22-jarige Arnhemse een bogey en vier birdies.  Met een totaal van -3 legde Van Dam beslag op de gedeelde 17de plaats in het met 1.500.000 dollar rijk gedoteerde toernooi dat onderdeel is van zowel de Ladies European Tour als de Amerikaanse LPGA Tour. 

Van Dam speelt dit jaar op de Symetra Tour en de Ladies European Tour. Op de jaarranglijst van de Symetra Tour, een divisie onder de Amerikaanse LPGA Tour, vallen de resultaten tegen en is de Nederlandse slechts 108ste. De top-10 aan het einde van het seizoen promoveert naar de LPGA. 

Van Dam, die in Schotland de cut op de slag haalde, is op de Order of Merit van de Ladies European Tour gestegen van de zesde naar de derde plaats. Volgende week speelt ze op Lytham and St Annes het Ricoh Women's British Open, een van de vijf majors in damesgolf. 

Het Schots Ladies Open is gewonnen door Ariya Jutanugarn. Met -13 bleef de golfster uit Thailand de Australische Minjee Lee een slag voor.   

Eindstand.


Lees meer over

Anne van Dam LET LPGA