Liemeer
Liemeer Special in Golf Bokaal
Beeld: Cees v/d Noort

Liemeer Special in Golf Bokaal

23 april 2018 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Liemeer Special in Golf Bokaal 

Op Golf & Country Club Liemeer is een wedstrijd gehouden voor verstandelijk beperkte spelers en speelsters. De organisatie van de 'Liemeer Special in Golf Bokaal' had een afwisselend programma uitgezet in stijl met de eisen van de Special Olympics. Alle onderdelen worden in teamverband uitgevoerd. Twee van de deelnemers zullen Nederland vertegenwoordigen in de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Lees meer over de wedstrijd op Liemeer op de website nieuwkoop.rtvlokaal.nl

Cromstrijen maakt promotiemagazine 

Op vrijdag 13 april heeft Golfclub Cromstrijen in Numansdorp het eerste exemplaar van een promotiemagazine overhandigd aan wethouder Pieter Paans van Sport. In het blad staat ook een lovend artikel van zijn hand waarin hij het belang van de prachtige natuurlijke ingepaste golfbaan en de sociale binding en bewogenheid van de vereniging voor de gemeente Cromstrijen benadrukt.

Short Game Circuit op Hoenderdaal

Short Game Center Hoenderdaal heeft op de oefenfaciliteiten een 'short game circuit' gemaakt. De golfbaan met par-3 en par-4 holes is onderdeel van het sportcentrum Hoenderdaal op de Utrechtse heuvelrug. Er is ook een oefengreen en een grote range die ’s avonds verlicht is. 

Het Short Game Circuit heeft als doel om het oefenen van het korte spel leuker te maken en bestaat uit vier golftesten: 

  • een 9 holes putt test
  • een 2 x 6 holes chiptest
  • een bunkertest, waarbij je vanuit de bunker meerdere ballen binnen een bepaalde diameter van de vlag probeert te spelen
  • een pitchtest waar je de bal naar targets op 30, 40, 50 60 en 70 meter speelt vanaf een 5-tal verschillende liggingen, zoals de bal boven of onder voet, een vlakke ligging en een up- of downhill ligging

Spelers kunnen op een scorekaart de resultaten per test noteren. Alle testen bij elkaar leveren een totaalscore op die je de volgende ronde kunt proberen te verbeteren. Het Short Game Circuit is op 7 april in gebruik genomen. Voor leden is het gratis, niet leden betalen €7,75 entree (exclusief oefenballen). Meer informatie: hoenderdaal.com.

Oprichter Princenbosch overleden

Kees Beenackers, oud-politicus en oprichter van Golfbaan Princenbosch, is overleden. Lees een bericht op de website bndestem.nl

Amsterdams golfweekend op De Hoge Dijk

Open Golfclub Olympus organiseert een Open Amsterdamse golfweekend. Het wordt gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 mei op Golfbaan De Hoge Dijk, de homecourse van Olympus. Naast de officiële opening van een gloednieuwe golfshop en het vernieuwde clubhuis met brasserie worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Zaterdag is een dag voor jong en oud die in het teken staat van plezier en gezelligheid. Voor de jeugd is er vanaf 10.30 uur een golfpretpark van de NGF met veel attracties. Golfacademy De Hoge Dijk organiseert gratis introductielessen en een putting contest waar iedereen aan mee kan doen. Voor golfers met ervaring is er een Dag&Nacht Wedstrijd (golf bij daglicht en bij maanlicht). Op zondag is er een competitieve wedstrijd waarbij wordt gestreden om de Gouden Amsterdammer. Meer informatie: dehogedijk.nl/deopen.

Jeugdgolfkampen op Het Woold

Op Golfbaan Het Woold bij Eindhoven worden in 2018 voor het tiende jaar op rij jeugdgolfkampen georganiseerd. De zomervakantiekampen worden geleid door professional Rob Mouwen en het doel is een leerzame week voor de jeugd waarbij veel gegolfd wordt. Dagelijks is er drie uur training en dit jaar ligt er een extra accent op het fysiek. NGF-coach Maurice Nuis zal aanwezig zijn om de kinderen fysiek sterker, behendiger en daarmee atletischer te maken.

Maar het sportieve karakter gaat hand in hand met recreatie, bijvoorbeeld een dagtocht naar de Efteling, een middag paintballen, abseilen, high ropes beklimmen en tokkelen. In de vrije tijd kan de jeugd spelen op Golfbaan het Woold, op de 18-holes baan of de 9-holes par-3 baan, of gebruik maken van de oefenfaciliteiten. Op en rondom het verblijf, een luxe kampeerboerderij, is een groot speelveld, een WII spelcomputer en een tafeltennistafel. Meer informatie: jeugdgolfkamp.nl.

Aanpassingen Golfbaan Appelscha

Golfbaan Appelscha bij Assen, de homecourse van GC de Hildenberg, wordt uitgebreid. Naast het huidige terrein (nu negen holes en par 64) worden drie extra holes aangelegd waardoor de baan ruim 500 meter langer wordt. 'Een wedstrijdwaardige baan zijn we dan, wat zich dit seizoen al heeft uitbetaald in deelname aan de landelijke competities', zegt baanmanager Gretha Kruize. 'Nadat de buldozers en kranen klaar zijn, wordt het gras gezaaid, de struiken geplant en is het wachten op de groei, zodat we hopelijk eind van het seizoen op de vernieuwde baan kunnen spelen.' De uitbreiding is voor de golfbaan tevens aanleiding om zich aan te melden voor het GEO-certificaat, een wereldwijd geaccepteerd milieukeurmerk voor golfbanen. 

Het unieke aan Golfbaan Appelscha, aldus de baanmanager, 'is en blijft dat het helemaal past in de huidige golftrend om in betrekkelijk korte tijd negen holes te spelen, waardoor men als het moet binnen twee uur weer terug is van een ronde'. 

Evenement voor Golf4life van KWF Kankerbestrijding

Op Hooge Graven Golfclub Ommen wordt op zaterdag 23 juni een actie gehouden om aandacht te vragen voor kankeronderzoek en om zo veel mogelijk geld op te halen voor de financiering daarvan. 

De golfers Amber Bruins en Rick Slot van de club spelen op 23 juni maar liefst 100 holes. Het is een van de evenementen van Golf4Life, een golfconcept van KWF Kankerbestrijding waarbij golfclubs een eendaags toernooi organiseren waarin twee of meer golfers golfers een golfmarathon spelen en er met de hele club fondsen worden geworven voor KWF Kankerbestrijding.

Amber en Rick starten om 05.00 uur ’s ochtends en worden rond de klok van 21.30 uur warm onthaald rond de green van hole 18 waarna de dag feestelijk wordt afgesloten. Medegolfers kunnen een steentje bijdragen, onder andere door het sponsoren van de holes van Rick en Amber of door zelf mee te doen. Zo kan men een rondje golf kopen inclusief drankjes en hapjes. Daarnaast zullen er side events georganiseerd worden, zoals een clinic, een speciaal jeugdprogramma en een longest drive competitie. Meer informatie: hoogegraven.nl.

Benefietgolfdag op de Haagsche

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club stelt de baan op maandag 17 september 2018 beschikbaar voor een golfdag van Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met 1% FairShare partner BDO. Ambassadeurs van Fonds Gehandicaptensport zoals Monique Kalkman, Toine van Peperstraten en John van den Brom zetten zich (golfend) in op de golfdag. Meer informatie over het evenement: fondsgehandicaptensport.nl.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om de golfsport toegankelijker te maken voor sporters met een handicap. Hiervoor is onlangs Sportfonds Golf opgericht in samenwerking met de NGF. Met Sportfonds Golf wordt ondersteuning geboden aan golfverenigingen ten behoeve van sporters met een handicap. Kijk hier voor meer informatie over Sportfonds Golf.

US Kids op Naarderbos

Op zaterdag 7 april is Golfbaan Naarderbos gastheer van de eerste wedstrijd van de US Kids Amsterdam Local Tour. In totaal worden er dit jaar 20 wedstrijden gespeeld, in Nederland en Duitsland en verspreid over een Spring, Summer en Fall Tour.

Net als vorig jaar tellen de 18-holes scores van de jeugdspelers mee voor de NGF Junior Ranking. Op basis van door de NGF vastgestelde wegingsfactoren zullen ook deze wedstrijden meetellen: de twee hoogste 9-holes categorieën (jongens 10 jaar en meisjes 10-11 jaar).

'Een mooie ontwikkeling', zegt Floris van Imhoff, bij de NGF accountmanager sportief beleid. Dutch Kids Golf, organisator van de US Kids-wedstrijden, juicht de samenwerking met de NGF toe. 'Met 20 wedstrijden in Nederland en Duitsland leveren we een substantiële bijdrage aan het junioren-golfcircuit', zegt Geraldine Grünberg van Dutch Kids Golf. 'Het laagdrempelige karakter van de US Kids-wedstrijden, die toegankelijk zijn voor jeugd van 5 tot en met 18 jaar op basis van leeftijdscategorieën, zorgt ervoor dat we veel jeugd in verschillende leeftijden zien bij de wedstrijden. Dat nu ook de oudste 9-holes categorieën mee gaan in de NGF Junior Ranking geeft deze jeugd een extra mogelijkheid om zich binnen de ranking te plaatsen en het zorgt vice versa voor een verbreding binnen de Junioren Ranking.'

De US kids wedstrijden staan op de kalender van de NGF en zijn te vinden op de website van Dutch Kids Golf

Nieuwe website The Dunes

The Dunes, voorheen Open Golf Zandvoort, heeft een nieuwe website: thedunes.nl. De 9-holes linksbaan van The Dunes ligt in de duinen van Zandvoort. Zie ook The Dunes op Facebook.


Tips voor deze rubriek? Mail redactie@golf.nl. Lees ook de banen & clubs nieuwsblog van maart 2018.

Meer nieuws over banen en clubs.