Het hoogtepunt van 2018: de Ryder Cup
Beeld: Golfsupport.nl

European Tour 2018 in 30 landen

29 september 2017 Redactie GOLF.NL
De European Tour heeft de toernooikalender voor 2018 gepubliceerd. De Tour doet dertig verschillende landen aan, het KLM Open wordt net als dit jaar in september gespeeld op The Dutch.

Op 19 november eindigt het seizoen 2017 van de European Tour met het slottoernooi in Dubai. Het nieuwe seizoen begint vier dagen later al weer met het UBS Hong Kong Open. Dan volgen nog drie toernooien in 2017 tot een korte winterstop. 

Op donderdag 11 januari gaat de Tour dan weer verder met het BMW South African Open. Er staan acht Rolex Series-toernooien op de kalender met een minimum prijzengeld van zeven miljoen dollar. Het Italiaans Open gaat van oktober naar eind mei, de week na het BMW PGA Championship. 

Hoogtepunt van het jaar is natuurlijk de Ryder Cup, 28, 29 en 30 september op Le Golf National. Ryder Cuppers die de week voor het duel tegen de Amerikanen rust willen nemen maar de week er voor wel een toernooi willen spelen zien we op The Dutch want het KLM Open staat van 13 t/m 16 september op de kalender. 

Ook in 2018 sluit de Tour af op Jumeirah met het DP World Tour Championship (15-18 november). Nieuwe toernooien op de Tour zijn de NBO Oman Golf Classic, het Philippines Golf Championship en de Belgian Knockout.

Klik hier voor het volledige speelschema.

 

}