Bron: GOLF.NL

Nieuw in 2018: Belgian Knockout

25 september 2017 Redactie GOLF.NL
De European Tour keert terug naar België. Volgend jaar wordt van 17 t/m 20 mei op Golfclub Rinkven bij Antwerpen de Belgian Knockout gespeeld.

Al weken was het een publiek geheim dat er in 2018 weer een toernooi van de European Tour gespeeld zou worden in België met Thomas Pieters als de grote animator. Op een persconferentie maandag op Golfclub Rinkven werd het concept bekendgemaakt. 

Op de eerste twee wedstrijddagen van de Belgian Knockout spelen 144 spelers 36 holes strokeplay. De 64 spelers met de beste scores gaan door naar het weekend en worden ingedeeld in twee groepen van 32 spelers. Dan worden er man tegen man partijen gespeeld over 9 holes strokeplay, de winnaars gaan door naar de volgende ronde. Na de zaterdag zijn er nog acht spelers over die zondag op de finaledag wederom in 9 holes strokeplay-wedstrijden gaan uitmaken wie zich mag kronen tot de eerste winnaar van de Belgian Knockout. 

Spannend

Het toernooi is een initiatief van Thomas Pieters en zijn zus en manager Lieselotte. ‘Ik denk dat het een heel leuk en spannend format is voor mensen om naar te kijken op de baan en thuis voor de televisie’, aldus de Belgische Ryder Cup-speler. 

De laatste editie van het Belgian Open werd in 2000 gespeeld op Royal Zoute en gewonnen door Lee Westwood. De eerste editie werd gespeeld in 1910. ‘Voor België is het geweldig om weer een toernooi op de European Tour te hebben’, aldus Pieters. ‘De belangstelling voor golf is de laatste paar jaar toegenomen doordat Nicolas (Colsaerts) in de Ryder Cup speelde, daarna ik en ook door het golf op de Olympische Spelen (Pieters eindigde in Rio als vierde). Daarom was het nu tijd om het toernooi terug op de kalender te brengen.’

belgianknockout.com.


Lees meer over

European Tour