Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton stelt teleur op slotdag in Kazachstan

24 september 2017 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton heeft op de slotdag van het Kazachstan Open zijn hoge positie niet kunnen vasthouden. Hij duikelde zondag uit de top-5 en eindigde buiten de top-20. Op de Ladies European Tour eindigde Anne van Dam op de gedeeld 21ste plaats.

Reinier Saxton had aan het begin van de slotronde een prima uitgangspositie. Met drie slagen achterstand op de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen had hij alles kans op een topklassering in Almaty, waar veel geld op het spel stond. Een goed resultaat zou ook direct een flinke stijging in de Race to Oman tot gevolg hebben. 

Maar Saxton zakte in de slotronde enigszins door het ijs. De twee bogeys en een dubbel bogey werden geenszins gecompenseerd door een schamele birdie, laat staan dat de Nederlander gelijke tred kon houden met de spelers die wel om de titel streden. De trofee en de daarbij behorende lieve som van 72.000 euro ging naar de Fin Tapio Pulkkanen, die op de derde hole van een play-off met de Amerikaan Chase Koepka aan het langste eind trok. Saxton (ronde 75) duikelde van de vijfde naar de 22ste plaats. 

De overige Nederlanders die in Kazachstan de cut hadden gehaald, konden ook niet voor een mooi slotakkoord tekenen. Darius van Driel eindigde van hen met een slotronde in level par nog het best (45ste). Wil Besseling speelde de laatste ronde wel net onder par, maar had zaterdag al te veel terrein verloren. Maarten Lafeber (+5 in slotronde) duikelde vandaag 24 plaatsen in het klassement. 

Eindstand.

Road to Oman:

  • 49ste Huizing
  • 61ste Saxton
  • 77ste Lafeber
  • 90ste Van Driel
  • 98ste Besseling
  • 99ste Van der Vaart

Ladies European Tour - Anne van Dam 21ste

Met een teleurstellende laatste ronde 73 (+1) is Anne van Dam in het Spaans Open niet verder gekomen dan een gedeeld 21ste plaats. De Arnhemse had na 72 holes een totaal van -5 achter haar naam staan. Van Dam staat na dit resultaat met een totaal van 46 duizend euro op de 19de plaats in de jaarranglijst van de Ladies European Tour.

Azahara Munoz verdedigde in eigen land - met een winnend totaal van -19 - haar titel op Guadalmina Golf. 

Eindstand.

Alps Tour - Lars van Meijel en Max Albertus

Lars van Meijel is 12de geworden in het Abruzzo Open op de Alps Tour. Met nog twee toernooien te gaan staat Van Meijel op de vierde plaats op de Order of Merit. De top-5 aan het einde van het seizoen krijgt een kaart voor de Challenge Tour. 

Max Albertus eindigde zondag op de 40ste plaats en staat 36ste op de Order of Merit. 

Eindstand Abruzzo Open.
Order of Merit.