Joost Luiten verdedigt aanstaande donderdag zijn titel op The Dutch.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten 30ste in Zwitserland, Fitzpatrick wint

10 september 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten reist met een 30ste plaats in Zwitserland af naar The Dutch voor het KLM Open 2017. De Nederlander noteerde in de laatste ronde van het Omega European Masters een ronde 67 (-3) voor een totaal van 275 (-5) slagen. Matthew Fitzpatrick won de wedstrijd na een play-off.

Joost Luiten begon de dag op de 44ste plaats. Dankzij vier birdies en slechts één bogey op de baan van Crans-Sur-Sierre Golf Club won de Nederlander meer dan tien plaatsen in het klassement.

'Gister liet ik te veel liggen, waardoor ik vandaag eigenlijk voor spek en bonen speel, maar ik eindig vandaag wel goed met twee birdies', zei Luiten over zijn laatste ronde in Zwitserland. 

'Ik creëerde veel kansen, maar kreeg er weinig putts in. Ik speel hier niet heel graag, want de greens zijn heel lastig. Je wordt hier hoog in de bergen op het verkeerde been gezet: putts lijken recht, maar zijn het niet en vice versa.'
 
'Ik ben aan een paar dingen in mijn swing aan het werken, en dat gaat goed. Gister was minder, dus er is nog wel ruimte voor verbetering. Mijn spel gaat langzamerhand de goede kant op. Ik zou net als iedereen ook willen dat het sneller gaat, maar deze week was qua ballstriking al weer veel beter dan de afgelopen twee maanden. Dat geeft vertrouwen.'

'Nu op naar het KLM Open, altijd een hele drukke week en een heel ander verhaal dan deze week. Het is een hele leuke week, met alle toeschouwers en de dingen erom heen, maar ik ben door de drukte ook weer blij als het erop zit. Ik hoop dat het weer bijtrekt, want als ik de voorspellingen bekijk word ik niet heel vrolijk. Er is heel veel wind voorspeld, dus ik hoop dat we niet al te veel spelonderbrekingen krijgen. Dat is voor niemand leuk, zeker niet voor de fans.'

Luiten won in 2013 en 2016 het KLM Open, maar de Nederlander probeert de verwachtingen, ook die hij zelf heeft van het toernooi in eigen land, te temperen. 'Ik probeer van het KLM Open altijd minder van mezelf te verwachten. Vaak gaat het dan beter. Tuurlijk wil je goed spelen, maar ik heb niks te verliezen. Ik heb twee keer gewonnen, maar het ene jaar is het andere niet. Het eerste doel is het weekend halen, en dan kijken wat er te halen valt. Dat is bij elk toernooi het plan. Ik sta er wat dat betreft open en ontspannen in. Ik ben helemaal fit en er klaar voor', aldus Luiten.

Fitzpatrick wint in play-off

Scott Hend, die vorig jaar in een play-off verloor, begon de laatste dag met een voorsprong van drie slagen, maar zag Matthew Fitzpatrick met een 64 (-8) op gelijke hoogte komen. Na 72 holes stonden de twee op -14 en moest er voor het tweede jaar op rij een play-off aan te pas komen in de Zwitserse bergen. Fitzpatrick won uiteindelijk op de derde play-off hole met een par de European Masters. Het is de vierde zege van de jonge Engelsman (23) op de European Tour. 

Tyrrell Hatton en Fabrizio Zanotti deelden de derde plaats.

Leaderboard.

Hoogtepunten van de laatste dag van Ziggo Sport Golf:

Loading the player...
}