Joost Luiten in het KLM Open van 2007
Beeld: Golfsupport.nl
De gouden schoenen van Joost Luiten
Beeld: Golfsupport.nl
Joost Luiten in het KLM Open van 2007
Beeld: Golfsupport.nl

Terugblik op het KLM Open 2007

4 september 2017 Redactie GOLF.NL
In de aanloop naar het KLM Open van dit jaar kijken we kort terug op de laatste tien Opens. Te beginnen met het KLM Open van 2007. Wat was het meeste opvallend in die editie?

Het KLM Open van 2007 werd gespeeld op de Kennemer en de meeste golfers zullen zich deze editie nog goed herinneren. Joost Luiten, toen nog maar 21 jaar en een Challenge Tour-speler, werd spelend op gouden schoenen heel verrassend tweede. 

Bekijk hier of hieronder een korte video van Luiten op de slotdag (26 augustus) - en van Ross Fisher die het één slag beter deed dan de Bleiswijker:


Luiten verdiende 177.000 euro. Bekijk hier of hieronder een lange versie van de Nederlander op de laatste holes. Het is de tijd waard, Luiten eindigde zijn ronde met 3-3-3-3-3:


In deze video reageert Luiten op zijn fraaie slotronde in 66 slagen.

Het duurde overigens wat langer dan normaal voordat de prijsuitreiking in 2007 begon. Toernooidirecteur Daan Slooter liet het publiek weten dat nog even een mogelijke regelovertreding werd uitgezocht. Ross Fisher ging met de referees naar hole 12 om te kijken of hij daar verkeerd had gehandeld bij het aanraken van een uitloper van een bramenstruik. De Engelsman had volgens de referees niks fout gedaan. Voor de regelliefhebbers wordt in de video hieronder alles over het regelincident verteld:


Ook opvallend in 2007: Bernhard Langer, drievoudig winnaar van het Open in Nederland, werd derde. 

Luiten werd dus tweede en de andere Nederlanders? Maarten Lafeber eindigde als gedeeld 37ste. Robert-Jan Derksen en elf andere Nederlanders misten de cut.

Rolf Muntz, toen 38 jaar oud, deed in 2007 ook mee, maar ook hij behoorde tot de elf die er in het weekend niet meer bij waren.

Het KLM Open 2007 werd ingeluid met een Superball waarin de beste spelers voorgesteld werden aan het publiek:


Lees ook het artikel 'Tien jaar Luiten: het KLM Open 2007' uit het magazine GOLF.NL.

Links

klmopen.nlfacebook.com/klmopentwitter.com/klmopeninstagram.com/klmopenvideo KLM Open 2017.

Lees meer over

KLM Open Joost Luiten