bergeijk golfbaan

Banen&clubs: Golfbaan in Bergeijk

12 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

'Golfbaan bij De Paal in Bergeijk dichter bij realisatie'

De plannen voor een 18-holes baan in Bergeijk, in de regio De Kempen in Noord-Brabant, lijken gerealiseerd te gaan worden. Het Eindhovens Dagblad schrijft over de plannen:

'Op speciale plekken op de golfbaan komt dopheide. "Dat gedijt goed en van oudsher stond het er ook. Het gebied heet niet voor niets Bergerheide. Met het plaatsen van hei gaan we terug naar de oorsprong."'

Lees het artikel op ed.nl. De Paal is een (kinder)camping.

'Aanleg golfbaan Zevenbergen begint in 2018'

BN De Stem meldt dat ondernemer Ruud van Spronsen van Intergolf Moerdijk uit Den Haag in 2018 wil gaan beginnen met de aanleg van een 27-holes golfbaan op de voormalige stortplaats bij Zevenbergen. Deze plaats ligt ten noorden van Breda.

'Nu heeft West-Brabant al veel golfbanen, maar Van Spronsen ziet toch nog een gat in de markt. De baan in Zevenbergen wordt een echte business-golfbaan, die zich dus vooral richt op bedrijven.'

Lees het artikel op bndestem.nl.

Zware verliezen voor golfresorts Trump

ANP meldt op basis van een bericht van Bloomberg dat het niet goed gaat met de twee golfbanen van Donald Trump in Schotland.

'De bedrijven boekten in 2016 een verlies van in totaal omgerekend 19,6 miljoen euro. Ook de omzet daalde sterk: van 10 miljoen euro naar minder dan 8 miljoen euro.'

Lees meer op nieuws.nl en bloomberg.com.

'Oosterhoutse Golfclub volop in beweging' 

Op 28 oktober 2017 wordt de vernieuwde par-3 baan van de Oosterhoutse Golfclub geopend. Op oosterhout.nieuws.nl staat hierover een kort artikel. Op de website van de club is te lezen:

'Na een intensieve voorbereidingsperiode van 3 jaar is begin 2016 begonnen met fase 1 van het plan om een zeer uitdagende 9 holes par 3 baan toe te voegen aan onze golffaciliteiten. In een prachtig 15, 6 ha groot natuurgebied van Staatsbosbeheer grenzend aan de Boswachterij Dorst zijn inmiddels 4 nieuwe holes aangelegd ter vervanging van de 4 holes op de bestaande baan waarop, dicht bij het clubhuis, de nieuwe 9 holes par 3 baan wordt aangelegd. De nieuwe routing van de 18 holes baan is eind oktober 2016 in gebruik genomen waarna fase 2, de aanleg van de par 3 baan, start in januari 2017. Deze uitbreiding zal naar verwachting eind 2017 speelklaar zijn.'

€ 50.505 ingezameld voor Golf4Gijsje 

Op vrijdag 6 oktober 2017 is op Prise d'eau Golf in Tilburg het eerste Golf4Gijsje-evenement gehouden. Hoofdsponsors waren Prise d’eau Golf, de Bonheur Horeca Groep en ACM Products. Op de golfdag is € 50.505 ingezameld voor de Stichting Gijsje Eigenwijsje. Onder anderen Oud-PSV’ers Willy en René van de Kerkhof, oud-Feijenoorder Peter Ressel en sportpresentator Toine van Peperstraten speelden mee in de wedstrijd voor het goede doel.

116 zonnepanelen op greenkeepersverblijf Noordwijkse Golfclub  

In september zijn 116 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de greenkeepersloods van de Noordwijkse Golfclub. De golfclub geeft hiermee invulling aan zijn ambitie om de bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken.

De zonnepanelen zullen op jaarbasis naar verwachting ongeveer 33.000 kilowattuur produceren. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van tien huishoudens. Dankzij de zonnepanelen gaat de Noordwijkse Golfclub bijna 20 procent van zijn elektriciteitsverbruik zelf duurzaam opwekken.

De zonnepanelen zijn alle uitgerust met Solar Edge in verband met mogelijke beschaduwing van de bomen rondom het greenkeepersverblijf. Beschaduwing beïnvloedt de opbrengst van zonnepanelen. Door het gebruik van Solar Edge wordt de installatie hier minder gevoelig voor. Het systeem is tevens uitgerust met een dynamische regeling om te voorkomen dat op zeer zonnige dagen de kabel tussen de greenkeepersloods en het clubhuis, waar de hoofdaansluiting zit, overbelast wordt. Hiermee is het systeem van de Noordwijkse Golfclub een unicum in de Nederlandse golfwereld.

Het zonne-energiesysteem is, inclusief de SDE+-aanvraag, volledig ontwikkeld door Greencrowd, de uitvoering is verzorgd door Tenten Solar.

Van Alphen, Van Alphen, Van Alphen en Van Alphen 

'Een ongekend fenomeen. Vier leden van RGC De Turfvaert met dezelfde achternaam eindigden in de hoogste regionen van de clubkampioenschappen Matchplay dat op zondag 1 oktober is gehouden. Wendy van Alphen plaatste zich voor de zevende keer op rij als eerste bij de dames, zoon Joris deed dat voor de eerste maal bij de heren. Vader Ad eindigde op de tweede plaats en Paul van Alphen (geen familie overigens) wist de derde plaats in de wacht te slepen.'

Lees meer op rijsbergsegolfclub.nl.

Benefietwedstrijd op Golf Duinzicht

Op dinsdag 3 oktober hebben dames van Golf Duinzicht bij hun slotwedstrijd geld ingezameld voor Pink Ribbon. De baan was roze (met roze pumps van Colori als teemarkers), de dames gingen in het roze gekleed en het clubhuis was een roze festijn. De opbrengst voor Pink Ribbon was 2.100 euro.

Overijsselse Golf Kampioenschappen 

Golf & Countryclub ’t Sybrook was op zondag 1 oktober gastheer van de zesde editie van de Overijsselse Golf Kampioenschappen. Iedere club mag vijf heren en dames afvaardigen. De winnaars: Philip Liebregt en Sylvia Scholten van Agteren.

Lees meer op gccsybrook.nl.

Golf Sixes op Weesp

Golfvereniging Weesp heeft in navolging van de European Tour een Golf Sixes-toernooi gehouden: drie keer zes holes matchplay voor teams van twee spelers. De wedstrijd is gespeeld op zondagmiddag 1 oktober 2017 en gewonnen door  Bram van der Burg en Loes Philips. 

De Europese Tour heeft de Golf Sixes-formule in mei 2017 geïntroduceerd. De winnaars in mei waren de Denen Thorbjørn Olesen en Lucas Bjerregaard. Joost Luiten en Reinier Saxton werden in de groepsfase uitgeschakeld. 

In het toernooi van de European Tour was er muziek op de eerste tee en op sommige holes werd met een shot clock gewerkt. De spelvorm was greensomes. In een greensome slaan beide spelers af. Ze kiezen de beste afslag en slaan vervolgens om en om totdat er uitgeholed is.

Golf Sixes maakt het mogelijk om een eendaags matchplaytournooi te houden waar je voor een traditioneel matchplay-toernooi met meer dan vier spelers meer dan één dag nodig hebt.

Op Golfcentrum Weesp werden de Golf Sixes met handicapverrekening gespeeld waardoor iedere speler kans maakte om te winnen. 

Liemeer Shockwave Open

Editie zeven van het jaarlijkse toernooi op G&CC Liemeer is gewonnen door Dereck Haye. Het toernooi voor betere amateurs is een traditie aan het einde van het seizoen. Haye won met een ronde in 72 slagen (par). Marcel Roelofsma werd tweede.


Tips? Mail naar redactie@golf.nl. Klik hier voor de banen & clubs blog van september en augustus 2017.